Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ζ. Κωνσταντοπούλου για το Μάτι: Με πλήρη κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας οι κινήσεις Ματθαιόπουλο


Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ανάρτησή της στο Facebook, καταγγέλλει πως ο «εκβιασμός εκ μέρους του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλου προς τον διορισμένο Πραγματογνώμονα για το Μάτι, όπως αποτυπώνεται ηχητικά, δεν είναι ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε ατομική συμπεριφορά».

«Το χειρότερο, οι απειλές του Αρχηγού της Πυροσβεστικής προς τον πραγματογνώμονα υλοποιούνταν ήδη παράλληλα από 2 δικαστικούς, διορισμένες από την Κυβέρνηση Τσίπρα σε προεξάρχουσες θέσεις ευθύνης: την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, οι οποίες, με συντονισμένες ενέργειες και διαρροές” ουσιαστικά επιχειρούσαν να ματαιωθεί η κίνηση ποινικής δίωξης για τα εγκλήματα και να παραπεμφθεί στις Ελληνικές Καλένδες η έρευνα, ακριβώς σύμφωνα με όσα λέει στη συνομιλία ο Ματθαιόπουλος» αναφέρει στο κείμενο της ανάρτησής της, επισημαίνοντας «Όποιος θέλει να τα θεωρεί αυτά συμπτώσεις, μπορεί να εθελοτυφλεί».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζητά «να ξεκινήσει κατεπείγουσα διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, τετελεσμένων και σε απόπειρα, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής».
Επίσης κρίνει, όπως  η ίδια γράφει,  «επιβεβλημένο τον κατεπείγοντα έλεγχο των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, τετελεσμένων και σε απόπειρα, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής».
«Είναι σημαντικό οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών να οδηγήσουν σε εφ’ όλης της ύλης λογοδοσία και τιμωρία και να μην περιορισθούν στον Β. Ματθαιόπουλο. Αν γίνει το δεύτερο, θα είναι άλλη μια ματαίωση του αιτήματος της κοινωνίας, των θυμάτων και των οικογενειών τους για δικαιοσύνη» καταλήγει.

ΜΑΤΙ : Η ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
- Να ξεκινήσει κατεπείγουσα διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, τετελεσμένων και σε απόπειρα, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής
-Να μην ξανακούσουμε από υπεύθυνα χείλη πως για το Μάτι έφταιγαν τα θύματα, τα «αυθαίρετα», οι «προβοκάτσιες» και η....κλιματική αλλαγή
————————
...
Δείτε περισσότεραhttps://www.kathimerini.gr/1088885/article/epikairothta/ellada/z-kwnstantopoyloy-gia-to-mati-me-plhrh-kalyyh-ths-politikhs-hgesias-oi-kinhseis-mat8aiopoyloy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου