Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ζουράρις κατά δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση της «Βίλας Πετρίδη» σε Γερμανούς

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δήμου Θεσσαλονίκης εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζουράρις, για την απόφαση του να πραχωρήσει τη «Βίλα Πετρίδη» σε Γερμανικό οργανισμό.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

Συνεχίζεται δυστυχώς η “ άψογος στάσις” των δημοσίων θεσμών μας απέναντι στην ξενοκρατία. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προτίθεται να δώσει σε έναν προσχηματικό γερμανικό οργανισμό, ο οποίος όμως υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, τη Βίλα Πετρίδη στην δυτική είσοδο της πόλης, η οποία με απόφαση του Ελληνικού Κράτους χαρακτηρίστηκε έργο τέχνης (ΦΕΚ 725Β 11/10/1984).
Η Βίλα Πετρίδη είναι αυτή τη στιγμή η έδρα του Κέντρου Μουσικής και Χορού με δεκάδες εκδηλώσεων ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι απαράδεκτη η παραχώρηση αυτού του κοσμήματος στο παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας δίπλα μάλιστα στο υπό ανέγερση μουσείο της Θεσσαλονικότικης Εβραΐκής κοινότητας, η οποία εξοντώθηκε από τη Γερμανική βαρβαρότητα.
Το σημερινό Γερμανικό Κράτος επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου είναι ο καθολικός διάδοχος του Τρίτου Ράιχ για όλα τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τα εγκλήματα του. Επομένως το σημερινό Τέταρτο Ράιχ ως καθολικός διάδοχος του προγενεστέρου του Τρίτου, οφείλει να αποδώσει αμελλητί το σύνολο των αποζημιώσεων και των δανείων που οφείλονται στην μαρτυρική Ελλάδα. Ο δε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η οποία είναι η πρώτη σε αριθμό θυμάτων, να παρατήσει τις εκχωρήσεις στους σημερινούς Γερμανούς και να επιμένει συνεχώς, απεριορίστως και αλληλεγγύως με τα Θεσσαλονικιά θύματα για τα αυτονόητα.

Επομένως η Βίλα Πετρίδη πρέπει να συνεχίσει το πολιτιστικό της έργο κατά τα καθ’ ημάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου