Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ηλ. Σιώρας πρoς Άδ. Γεωργιάδη: «Να 'ρθείτε να κάνουμε ανάνηψη στο διάδρομο!» (VIDEO)To 2013, μέσα στην οικονομική κρίση ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπερασπιζόταν την ιδιωτική πρωτοβουλία στην υγεία και τα νοσοκομεία, καλώντας τους εργαζόμενους να μη γκρινιάζουν και να δουλεύουν, απέναντι στα αιτήματα τους για προσλήψεις και εξοπλισμό. 
Σήμερα, ο ίδιος ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλάει για θεμιτό κόστος στις μάσκες και τα αντισηπτικά και πως όλα καθορίζονται από το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Η απάντηση τότε από τον Ηλία Σιώρα, πρόεδρο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», ήταν αφοπλιστική για τις ανάγκες και τα κενά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Επτά χρόνια μετά και εν μέσω πανδημίας, τα χρόνια κενά και οι ελλείψεις φανερώνονται μπροστά στα μάτια μας.
Σήμερα απαιτείται χωρίς καθυστέρηση η λήψη άμεσων συνδυαστικών μέτρων. Δεν αρκούν οι συστάσεις στον κόσμο και η «ατομική προστασία».
Οι διαδικτυακές προτροπές για χειροκροτήματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές από τους σημερινούς αλλά και τους προηγούμενους κυβερνώντες, που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Υγεία, είναι υποκριτική. Προκαλούν οργή στους μαχόμενους υγειονομικούς που δίνουν αυτές τις μέρες άνιση μάχη με το θάνατο. Κάποτε τους λοιδορούσαν ότι τα αιτήματα για ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αιτήματα για προσλήψεις και εξοπλισμό ήταν μαξιμαλιστικά και ανέφικτα. Σήμερα όλος ο λαός καταλαβαίνει και βλέπει πως ήταν ανάγκη. Και για το χθες και για το σήμερα και για το μέλλον.
Δεν πιστεύει κανείς τους υποκριτές. Ας αφήσουν τα ανέξοδα λόγια στήριξης και να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε προσλήψεις και σε άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ (πάνω από 100 παραμένουν κλειστές), καλύπτοντας τα κενά και τις ελλείψεις που αποτελούν βόμβα για την υγεία του λαού, ιδιαίτερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.
Αυτές τις μέρες οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δίνουν τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, μαζί με το λαό. Τη στήριξή του την βλέπουν καθημερινά στα μάτια των ασθενών και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου