Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

(Ο Θωμάς Μπιζάς του ΣΥΡΙΖΑ και του Δυτικού Μετώπου ζητάει με πλάγιο αλλά σαφή τρόπο από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη την κατάργηση του ΕΔΣΝΑ - γιατί μόνο η Κυβέρνηση μπορεί έμπρακτα να "αμφισβητήσει την ύπαρξη" του ΕΔΣΝΑ! Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ, ολόκληρη η αριστερά και, ιδιαίτερα, οι "συναγωνιστές" του στο Δυτικό Μέτωπο - οι οποίοι θέλουν να αυτοχαρακτηρίζονται ως αγωνιστές - θα καταδικάσουν το νεοφιλελεύθερο παραλήρημα του πολιτικού τυχοδιώκτη Θ. Μπιζά του Εμμανουή); Ξεπερνά κάθε όριο ο ΕΔΣΝΑ και αναμένονται θύελλες ..

{Σχόλιο προ κειμένου. Μετά τις πληροφοριακές καταγγελίες της Παρέμβασης ΕΔΣΝΑ   (ΕΔΩ και ΕΔΩ) για τα νοσοκομειακά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής και την ανάδειξη των εγκληματικών ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ και της Διοίκησης Δούρου στον ΕΔΣΝΑ, ο σύζυγος της τότε Αντιπροέδρου ΕΔΣΝΑ κυρίας Α. Μπιζάς, Θωμάς Μπιζάς του Εμμανουήλ, με ένα παραλήρημα, του οποίου η κριτική ανήκει σε"Χαϊδαριώτικη"επιστημονική σφαίρα, για να πετάξει την μπάλα εκτός γηπέδου, ζητά με το κείμενο που ακολουθεί την κατάργηση του ΕΔΣΝΑ, με τα ίδια - επί της ουσίας - επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιούν οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι για να καταργήσουν τα Δημόσια νοσοκομεία: Πονάει πόδι ή... φαινομενικά πονάει; Aς κόψουμε κεφάλι!

Εκδορεύς... ασίγαστος}!






Δεν είναι μόνο οι παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις για τις νέες χωματερής στη Φυλή .
Δεν είναι μόνο ότι κάνουν κουρελόχαρτο το υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ καταργώντας αυθαίρετα εγκαταστάσεις για ΧΥΤΥ και ΜΕΑ (μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων ) σε άλλα μέρη της Αττικής , δημιουργώντας μια εγκατάσταση τέρας στη Φυλή .


Μετατρέπουν τον ΕΔΣΝΑ σε όχημα προκειμένου να περάσει η κυβέρνηση τις ΣΔΙΤ και στην Αττική , σχεδιάζοντας  να δώσουν  στο  ΦοΔΣΑ ένα επιτελικό ρόλο κατά τα πρότυπα του επιτελικού κράτους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στους ιδιώτες την πλήρη διαχείριση .
Με τις συμβάσεις που υπογράφουν για τη διαχείριση των ΒΑΑ (βιοαποβλήτων) με ορισμένους δήμους όπως ο δήμος  Αθηναίων,  προωθούν την ιδιωτικοποίηση διά της πλαγίας και στον τομέα της διαχείρισης των ΒΑΑ.
Παίρνουν σκανδαλώδεις αποφάσεις για να βάλουν στο παιχνίδι της ανακύκλωσης νέους παίχτες όπως η ιδιωτική εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» για να  εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.
Και όλα αυτά με διαδικασίες αδιαφανείς και πρωτόγνωρες που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας.
Αυτός ο ΕΔΣΝΑ δεν  εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα των  δήμων  της Αττικής .
Εξυπηρετεί με προκλητικό τρόπο τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολαβικών ομίλων που έχουν αναλάβει «κατ΄ αποκοπή»  τη λειτουργία των βασικών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ και κάποιων νέων παιχτών όπως η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».
Προκειμένου να τα περνούν όλα αυτά χωρίς κραδασμούς έχουν εξασφαλίσει (με το γνωστό κόλπο  των υπέρογκων αντισταθμιστικών ) τη στήριξη του  δημοτικού κατεστημένου του δήμου Φυλής και του εργοδοτικού σωματείου εργαζομένων .
Όμως με αυτές  τις  πολιτικές  ο ΕΔΣΝΑ απονομιμοποιείται πολιτικά και ηθικά.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΔΣΝΑ , υπάρχουν τόσες  αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων της δυτικής Αθήνας των δήμων του Πειραιά και της ανατολικής Αττικής που εναντιώνονται στις αποφάσεις της Ε.Ε .
Περιφερειακές και δημοτικές παρατάξεις , πολιτικά κόμματα , περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν μαζικά τις αποφάσεις και τις πρακτικές της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ .
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει ανοιχτά πως δεν θα ανεχτεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αθλιότητα .
Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή .
Όταν οι αποφάσεις της Ε.Ε θα αρχίσουν να υλοποιούνται , θα υπάρξει πραγματική θύελλα και τεθεί σε ανοιχτή αμφισβήτηση η ίδια η ύπαρξη του ΕΔΣΝΑ .
Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες .

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου