Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

(Υπογράφουμε) Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Σας προσκάλεσα να συμπληρώσετε μια φόρμα:
 
Άρση του αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας! 
Από τον Οκτώβρη του 1960, όλες οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διατηρούν τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό κατά της Δημοκρατίας της Κούβας. Στόχος είναι από τότε η ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης και η επιστροφή της χώρας στην επικυριαρχία της Ουάσιγκτον.
Τον Απρίλη του 2019, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενέτεινε τα μέτρα κατά της Κούβας, σε μια απόπειρα περαιτέρω στραγγαλισμού της κουβανικής επανάστασης. Τα νέα αυτά μέτρα περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του Νόμου Χελμς-Μπάρτον – που συνεπάγεται ότι ξένες οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Κούβα μπορούν πλέον να υποστούν μηνύσεις σε δικαστήρια των ΗΠΑ – καθώς και κυρώσεις σε πλοιοκτήτριες εταιρίες που μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Κούβα, περιορισμούς στις επισκέψεις πολιτών των ΗΠΑ στο νησί, και περιορισμούς στα εμβάσματα που στέλνουν Κουβανοί που διαμένουν στις ΗΠΑ προς τις οικογένειές τους στην Κούβα.
Τα μέτρα αυτά στερούν αποστερούν τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας και πλήττουν σκληρά το βιοτικό επίπεδο του λαού της.
Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ κατά της Κούβας. Επίσης απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί ρητά να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του αποκλεισμού.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ
Copyright © 2020 Nadia Valavani, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Nadia Valavani
solonos 125
Athens, Athens 10678
Greece

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


https://docs.google.com/forms/u/0/d/e/1FAIpQLScKUr5m1e3eEInw6esme-uso4V3KcX0GWkX77-pSo-qcJY9xw/formResponse

Βαλαβάνη Νάντια valavaninadia@gmail.com μέσω gmail.mcsv.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου