Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ξέσπασμα οργής στην επαρχία της Hubei της Κίνας

Κάτοικοι εμποδίστηκαν να μετακινηθούν ενώ υποτίθεται ότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί.
Εικόνα απ’ το μέλλον;


Στις 27 Μαρτίου στην Hubei της Κίνας εν μέσω σκληρών απαγορεύσεων και καταστολής, ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους της Hubei και αστυνομικών. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν αρκετοί κάτοικοι επιχείρησαν μαζικά να μετακινηθούν προς την επαρχία Jiangxi. Οι αστυνομικοί μπλόκαραν την κίνηση των κατοίκων στην γέφυρα Jiujiang, που συνδέει την αποκλεισμένη για εβδομάδες επαρχία Hubei της Κίνας με την επαρχία Jiangxi. Ο αστυνομικός αποκλεισμός εξόργισε τους κατοίκους με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσουν περιπολικά, ενώ υπήρχαν και πολλές αψιμαχίες.

Αυτό το συμβάν, στην περίπτωση της κατασταλτικής Κίνας και ειδικότερα αυτή την περίοδο, είναι πολύ σπάνιο. Ενώ μετά από δύο μήνες, η απομόνωση υποτίθεται ότι έχει αρθεί στην συγκεκριμένη περιοχή, οι άνθρωποι της περιοχής που ήταν το επίκεντρο του κοροναϊού συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να κινούνται ελεύθερα και ότι ακόμη είναι στιγματισμένοι σε ολόκληρη τη χώρα. Οι παραπάνω συγκρούσεις είναι μια έκφραση οργής ενάντια στον συνεχόμενο περιορισμό και το κοινωνικό στίγμα. Ίσως να είναι εικόνα απ’ το μέλλον και να είναι οι πρώτες συγκρούσεις, από μια σειρά άλλες σε ολόκληρο τον κόσμο, εξ αιτίας των επιβαλλόμενων κατασταλτικών μέτρων σε όλο τον κόσμο.
Οφείλουμε όλοι να επαγρυπνούμε και να είμαστε ενάντια στα μέτρα, που τα κράτη επιθυμούν να επεκτείνουν και να εδραιώσουν.
Ε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου