Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Είναι επικίνδυνοι – Μαζέψτε τους!


Έκλεισε τα σχολεία, γέμισαν οι καφετέριες με κόσμο. Έκλεισε καφέ και λοιπούς χώρους συγχρωτισμού πολλών ανθρώπων. Έκλεισε καφέ γέμισαν οι παραλίες. Τις έκλεισε κι αυτές.
Τους καφετζήδες και τις κομμώτριες που παρά την απαγόρευση ανοίγoυν το μαγαζί τους, τους τσακώνει και τους στέλνει στο Αυτόφωρο.
Για το δείπνο των ηλιθίων (βουλευτών ΝΔ) κουβέντα από τον Κυρ. Μητσοτάκη που αποφάσισε όλα τα προηγούμενα και μας καλεί να δείξουμε υπευθυνότητα.

Με τους παπάδες που κοινωνούσαν σήμερα τους πιστούς με το ίδιο κουτάλι, ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά; Έπρεπε να το δούμε να γίνεται, δεν το περιμέναμε; Γέμισαν τα Μέσα (Αθηναϊκά και τοπικά) με φωτογραφίες πιστών να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία.
Και αν πρέπει κάποιοι να πάνε στο Αυτόφωρο δεν είναι οι παπάδες. Αυτοί ενεργούν κατά τις «ιερές» εντολές της Ιεράς Συνόδου.
Είναι ο Ιερώνυμος και οι μητροπολίτες, που είναι υπεύθυνο και υπόλογοι για αυτό που συνέβη (και σήμερα) στην Εκκλησία. Είπαν τόσα τις προηγούμενες ημέρες, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν είναι ενάντια στην επιστήμη και τη σέβονται, υποτίθεται ότι έκαναν κάλεσμα να γίνουν σεβαστές οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, για τη Θεία Κοινωνία κουβέντα δεν είπαν. Το άφησαν στην κρίση του κληρικού και του πιστού!!!
Είναι υπεύθυνη και υπόλογη η Εκκλησία. Η στάση της είναι επικίνδυνη γα την κοινωνία, εχθρική στον άνθρωπο και εγκληματική.
Πριν μας ξεκάνουν όλους, οφείλει η πολιτεία να σφραγίσει τις εκκλησίες. Δε θα προτοτυπήσει. Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες. Ακόμη και ορθόδοξες εκκλησίες ανά τον κόσμο έλαβαν αντίστοιχα μέτρα. Η Εκκλησία (Ιερά Σύνοδος) της Ελλάδος αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά: Δεν πρόκειται για ζήτημα Πίστης ή για το λατρευτικό δικαίωμα. Πρόκειται για ζήτημα δημόσιας Υγείας. Οσα συνέβησαν – και σήμερα – σε εκκλησίες συνιστούν ΕΓΚΛΗΜΑ.
Κε Μητσοτάκη ή θα τους μαζέψετε ή είστε συνένοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου