Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Κούνια που τους κούναγε κι ήταν και σαρμανίτσα...


Βασίλης Μακρίδης
► Τέτοιες ειδήσεις από τη μία εξοργίζουν, από την άλλη όμως μας προειδοποιούν για το μέλλον που μας ετοιμάζουν, ειδικά στην «ενωμένη Ευρώπη» και πόση ακριβώς σχέση έχει αυτό το μέλλον (και αυτή η «ενωμένη Ευρώπη») με καθετί που σχετίζεται με την δημοκρατία και τους αντίστοιχους θεσμούς...




► Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα πολίτη που, κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Πολωνία, είχε απαχθεί από τα στρατεύματα των SS και είχε δοθεί σε γερμανική οικογένεια για να το μεγαλώσει, αποκρύπτοντας μάλιστα την πραγματική ταυτότητα του παιδιού (και, φυσικά, τη ΜΗ γερμανική-άρια καταγωγή του!!!).

► Ανάλογες περιπτώσεις με αυτήν του -συνταξιούχου μηχανικού σήμερα- Χανς Λύντεκιντ είναι άλλα 200.000 Πολωνόπουλα, τα οποία απήχθησαν είτε από τις οικογένειές τους είτε από ορφανοτροφεία, «εκγερμανίστηκαν» βίαια σε ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στη συνέχεια δόθηκαν σε γερμανικές θετές οικογένειες για να τα αναθρέψουν.

► Όλα αυτά με εντολή του μεγαλοναζί Χάινριχ Χίμλερ από το 1938, κάτι που δείχνει, συν τοις άλλοις, πόσο ηλίθια είναι η θεωρία περί «καθαρότητας της φυλής», αλλά και πόσο την τηρούσαν στην πράξη οι ίδιοι οι Γερμανοί ναζί!...

► Αυτό που πραγματικά μας κάνει να ανατριχιάζουμε, είναι το σκεπτικό του Διοικητικού Δικαστηρίου της Κολωνίας, αυτού δηλαδή που αποφάνθηκε επί του αιτήματος του Χ. Λύντεκιντ.

► Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, το γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως «αναγνωρίζει, μεν, τη σοβαρή αδικία που υπέστη ο προσφεύγων», ωστόσο επιχειρηματολόγησε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν αποζημιώσεις για «κλεμμένα παιδιά» και ότι το δικαστήριο δεν είναι σε θέση να διευρύνει με επιπρόσθετες κατηγορίες ατόμων την ομάδα θυμάτων που αναγνωρίζονται από σχετικές νομικές διατάξεις. Αυτές οι διατάξεις προβλέπουν ότι η Γερμανία καταβάλλει στο πλαίσιο του Γενικού Νόμου περί Επιπτώσεων του Πολέμου χρηματικά ποσά για τη στήριξη ατόμων που έχουν πέσει θύματα άδικων μέτρων των ναζί. Πρόκειται για άτομα που «λόγω κάποιας κοινωνικής ή προσωπικής συμπεριφοράς ή εξαιτίας ιδιαίτερων προσωπικών χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα ψυχικών αναπηριών, αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς». Σύμφωνα με το δικαστήριο, η περίπτωση του Χέρμαν Λύντεκιντ ΔΕΝ καλύπτεται από την προαναφερθείσα κατηγορία ατόμων.

► Αιτιολογώντας την απόφασή του, το δικαστήριο επισήμανε μεταξύ άλλων ότι παιδιά όπως ο Λύντεκιντ ΔΕΝ αντιμετωπίστηκαν από τους ναζί ως «κατώτερης ποιότητας», αλλά ως το ακριβώς αντίθετο (στγ: ως... «ανώτερης ποιότητας», λοιπόν, κατά το δικαστήριο!!!) και ως εκ τούτου έπεφταν θύματα απαγωγής με στόχο να ενισχύσουν «την άρια φυλή» (!!!)

► Ακριβώς όπως το καταλάβατε!!! Το Διοικητικό Δικαστήριο της Κολωνίας θεώρησε ότι τα 200.000 Πολωνόπουλα που απήχθησαν βίαια από τη χώρα τους και εξίσου βίαια άλλαξαν όνομα, εθνική ταυτότητα και ό,τι άλλο είχε σχέση με την προσωπικότητά τους, υπέστησαν μεν διάκριση, όχι όμως προς το χειρότερο, αλλά προς το καλύτερο!!! Όπου «καλύτερο» θεωρείται το να είναι μέλος της «άριας φυλής»!!!

► Δηλαδή, σαν να λέμε, το γερμανικό δικαστήριο χτύπησε «μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»: Αφενός «εξαφάνισε» την αδικία που υπέστησαν τα 200.000 παιδιά (κατά τον Β' ΠΠ) από την Πολωνία και την όποια ευθύνη είχαν οι ναζιστικές αρχές της Γερμανίας της περιόδου 1933-1945, αφετέρου επικύρωσε, επί της ουσίας, την «ανωτερότητα» της «άριας φυλής» επί των υπολοίπων!!!

► Άλλη μία «αφιέρωση» της στήλης σε κάθε λογής «ευρωλάγνους» και όσους/-ες εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες, ότι το έκτρωμα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση (και η συμπεριλαμβανόμενη σε αυτήν Ευρωζώνη) είναι δυνατό να «μεταρρυθμιστούν», να «εξανθρωπιστούν» και, κυρίως, να «εκδημοκρατιστούν»...

► Κούνια που τους κούναγε κι ήταν και σαρμανίτσα, που έλεγε και ο μακαρίτης ο πατέρας μου...


http://gregordergrieche.blogspot.com/2018/07/blog-post_12.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου