Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την ανείπωτη τραγωδία από τις πυρκαγιές

Μνημονιακό έγκλημα από τον πύρινο όλεθρο που ξέσπασε χτες 

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση – Κάτω η πολιτική που δολοφονεί

Αγώνας για να φύγουν τώρα παλιοί και νέοι Μνημονιακοί – Για να επιβάλλουμε πραγματικά μέτρα πρόληψης και προστασίας

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που εξελίσσεται από χθες με τα πύρινα μέτωπα, που ξέσπασαν σε Mάτι, Ραφήνα, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Κινέτα, Πεντέλη κ.ά. Στους 50 τουλάχιστον φτάνουν μέχρι στιγμής οι νεκροί και 156 οι τραυματίες, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, και ο τραγικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.
Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης, ειδικότερα στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.
Ανυπολόγιστες είναι και οι υλικές ζημιές, καθώς υπολογίζεται πως πάνω από 1.000 σπίτια και 300 αυτοκίνητα, κυρίως εργατικών και λαϊκών οικογενειών, παραδόθηκαν στις φλόγες. Πυρκαγιές επίσης ξέσπασαν και στον Κάλαμο, στη Φθιώτιδα, στην Κορινθία, τον Έβρο και τα Χανιά.
Δεν φταίνε οι «πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες» ή η «οργή της φύσης». Πρόκειται για ένα ακόμα Μνημονιακό Έγκλημα. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεκαετιών των κυβερνήσεων, που οδήγησαν στην ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού λόγω της διάλυσης των υποδομών, στην σταθερή και μόνιμη έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, σε τρομακτικές ελλείψεις σε σταθερό προσωπικό λόγω των απολύσεων, της ελαστικής εργασίας (συμβασιούχοι, μερική απασχόληση κ.λπ.), είναι υπεύθυνες γι’ αυτή την πρωτοφανή καταστροφή. Τα Μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές επιβάρυναν πολλαπλά αυτή την κατάσταση, με εγκληματικές κοινωνικές, ανθρώπινες και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 
Εξοργίζουν οι υποκριτικές δηλώσεις της κατάπτυστης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και όλων των υπόλοιπων μνημονιακών δυνάμεων. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς, ενώ με τις καταστροφικές πολιτικές τους, που θυσιάζουν καθημερινά τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φτωχούς, το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτή την τραγωδία.
Απαιτούμε να υπάρξει άμεση και ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσους έχουν πληγεί: με αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών, με ένα έκτακτο και πλατύ πρόγραμμα σωτηρίας για τις πληγείσες περιοχές. Αυτό πρέπει να το επιβάλλουμε στην πράξη, με τον αγώνα μας, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων όπως είχε γίνει π.χ. πρόσφατα και στη Μάνδρα.
Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των νεκρών και των πληγέντων.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://www.okde.gr/archives/7895

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου