Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

(Για χρόνια οι ΗΠΑ και τα Λόμπι εξέθρεψαν την ισχύ και τον επεκτατισμό της Τουρκίας. Τώρα, ακόμα και το καθεστώς Ερντογάν να πέσει, η Τουρκία έχει σπάσει τα χαλινάρια, γιατί στην περιοχή δεν υπάρχει εξισορροπιστική δύναμη)! H Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στους BRICS

H Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στους BRICS

Αίτημα ένταξης της Τουρκίας στα κράτη των BRICS (Βραζιλία-Ρωσία-Ινδία-Κίνα- Ν. Αφρική) έκανε ο πρόεδρος Ερντογάν, στους ηγέτες των πέντε αυτών χωρών.

«Είμαστε ήδη στους G20 με τις πέντε αυτές χώρες. Επιθυμώ να ληφθούν τα απαραίτητα βήματα, ώστε να πάρουμε μία θέση στους BRICS» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, στην ‘Hurriyet Daily News’. «Με αυτό τον τρόπο η ομάδα θα μετονομασθεί σε BRICST», πρόσθεσε ο Ερντογάν. 

Σύμφωνα με την δήλωση του προέδρου Ερντογάν, το αίτημά του «υποδέχθηκαν ευνοϊκά τα πέντε άλλα κράτη-0μέλη και ιδιαίτερα η Κίνα» και όπως αναμένει σύντομα και η χώρα του θα ενταχθεί στην ομάδα.
Η Τουρκία είχε προσκληθεί και συμμετείχε στην 10η ετήσια σύνοδο των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ, που έγινε στις 25 με 27 Ιουλίου.

Η διεθνής αυτή ομάδα των πε΄ντε κρατών, δημιουργήθηκε το 2006 κατά την διάρκεια Οικονομικού Φόρουμ που είχε γίνει στην Αγ. Πετρούπολη. Οι πεντε χώρες-μέλη αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού (25% του διεθνούς ΑΕΠ).

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

http://www.zougla.gr/kosmos/article/h-tourkia-epi8imi-na-entax8i-stous-brics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου