Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Μια καλή είδηση. Δικαιώθηκε ο αγώνας του απεργού πείνας, Τούρκου αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά

Επιτέλους και μια καλή είδηση.  Ο Τουργκούτ Καγιά (Turgut Kaya), ένας 45χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος με δημόσια πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια, λόγω των αγώνων του, έχει υποστεί βασανιστήρια και διώξεις από το Τουρκικό καθεστώς.

Ο Τουργκούτ Καγιά, μαζί με άλλους τρεις αγωνιστές από την Τουρκία, είχε συλληφθεί στην Ελλάδα ύστερα από αίτημα του τουρκικού κράτους, με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του TKP/ML. (Περισσότερα γ' αυτόν τον αγωνιστή μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Το φασιστικό καθεστώς -με κοινοβουλευτικό μανδύα- της Αγκυρας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την έκδοση του. Και ο Αρειος Πάγος είχε αποφασίσει να ικανοποιήσει την απαίτηση της Τουρκίας, στέλνοντας τον Τούρκο αγωνιστή στα μπουντρούμια των φυλακών της γειτονικής χώρας και στα νύχια βασανιστών ανθρωποφυλάκων.

Ο Τούρκος αγωνιστής προχώρησε σε απεργία πείνας για 49 μέρες και λόγω της κατάστασης της υγείας του νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης στο πρόσωπο του.

Αποτέλεσμα του αγώνα του, αλλά και όσων του συμπαραστέκονται ήταν να υπάρξει απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου, ώστε ο Τούρκος αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά να πάρει το πολυπόθητο πολιτικό άσυλο.
Από δω και πέρα αναμένεται η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την μη έκδοση του και την άμεση απελευθέρωσή του.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/07/blog-post_57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου