Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

To Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ) της Τουρκίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό

EMEP

To Κόμμα Εργασίας (ΕΜΕΡ) της Τουρκίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών στην πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω απ’ την Αθήνα σε δασικές περιοχές ξεπέρασε τους 70. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων και στον ελληνικό λαό. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αμφιβολία του και τόνισε ότι είναι ύποπτο το γεγονός ότι ξέσπασε φωτιά σε Ανατολική και Δυτική Αττική ταυτόχρονα. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η αμφιβολία εφόσον και στη χώρα μας αρκετές φορές γίναμε μάρτυρες σε εμπρηστικές πράξεις με σκοπό την αλλαγή χρήσης της δασικής έκτασης. Το κάψιμο των δασών είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιηθεί η δημόσια γη απ’ τους ιδιώτες και να τροφοδοτηθεί ο κλάδος της κατασκευής.Φαίνεται ότι αυτή η πραγματικότητα ισχύει και στην γειτονική χώρα την Ελλάδα και οι τάξεις που ωφελούνται από αυτή την κατάσταση δεν διστάζουν να προχωρούν σε τέτοιες πράξεις χωρίς καμία ενοχή ακόμα και αν κοστίζει ανθρώπινες ζωές.
Πιστεύουμε πως ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά και θα υπενθυμίσει στον Πρωθυπουργό την ευθύνη που έχει και όχι μόνο να κάνει δηλώσεις. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσει την τιμωρία των υπευθύνων και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.
Εκφράζουμε ξανά τα συλλυπητήριά μας στον γειτονικό λαό.»
https://iskra.gr/to-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%81-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%86/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου