Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΜΕΤΑ: Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την τραγωδία με τις πυρκαγιές και τους νεκρούς στην Αττική



Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε περιοχές της Αττικής, δυστυχώς, είχαν δεκάδες ανθρώπινα θύματα, πέρα από τις τεράστιες υλικές ζημιές, την καταστροφή δασικών εκτάσεων και περιουσιών. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, επιλέγει για μια ακόμη φορά να κάνει επικοινωνιακή πολιτική χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα και δικαιολογίες και προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, επικαλούμενη τις δυνάμεις της φύσης ή ακόμη και σχέδια αποσταθεροποίησης.

Όλοι τους αποσιωπούν τις επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, που στόχος τους είναι η μείωση των δημοσίων δαπανών, η περικοπή των προϋπολογισμών, ο εκμηδενισμός των προσλήψεων, η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών, το ξεπούλημα της δημόσιας γης στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αποσιωπούν επίσης τη διαχρονική τους ευθύνη, για την άναρχη δόμηση μέσα σε δασικές εκτάσεις, για την έλλειψη έργων υποδομής και μέτρων αντιπυρικής προστασίας.
Η τραγωδία όμως στην Αττική, με τους δεκάδες νεκρούς αλλά και τις εκατοντάδες καμένες κατοικίες, έρχεται με όλη της την ένταση να αναδείξει την καταστροφή που έχουν επιφέρει στη χώρα και στο λαό της οι διαχρονικά εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Το ΜΕΤΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων και απαιτεί από την πολιτεία να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, να υπάρξει άμεση παροχή βοήθειας σ’ αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους και τους οικείους τους και να δρομολογηθούν έργα για την αποκατάσταση της περιοχής, για να μην έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου.
Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό μας να αγωνιστούν, για να μπει τέρμα στις πολιτικές που τον οδηγούν να θρηνεί τους νεκρούς του.
http://ergasianet.gr/2018/07/24/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%BB%CE%AF%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου