Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Έρευνα για τους "αντάρτες" δημάρχους



Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τον φάκελο που της απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πέντε δημάρχους οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων. 

Με έγγραφό της η Ε. Κουτζαμάνη ζητεί να διαπιστωθεί εάν οι πέντε δήμαρχοι διέπραξαν αξιόποινες πράξεις, όπως απείθεια ή παράβαση καθήκοντοςΜε έγγραφό της που απευθύνει προς τις Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών, Πειραιά, Πατρών και Λάρισας η Ε. Κουτζαμάνη ζητεί να διαπιστωθεί εάν οι πέντε δήμαρχοι διέπραξαν, κατά περίπτωση, με τη στάση τους αυτή αξιόποινες πράξεις, όπως απείθεια ή παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την παραγγελία, θα πρέπει να ενημερωθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Ανάμεσα στα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές είναι τα έγγραφα-πράξεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη συγκρότηση κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και τις εντολές διενέργειας των ελέγχων, τις ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών - Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λπ.

Όπως αναφέρεται στις εκθέσεις ελέγχου που συνέταξαν οι ελεγκτές-επιθεωρητές του ΣΕΕΔ, οι πέντε
Οι πέντε δήμαρχοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων δήμαρχοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. 

Πρόκειται για τους δημάρχους Πάτρας Κώστα Πελετίδη, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.


http://www.zougla.gr/greece/article/eisageliki-erevna-gia-tous-antartes-dimarxous

1 σχόλιο: