Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

kallikratis
Από την αρχή της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου και του «Καλλικράτη» που χρησιμοποιήθηκε ως η ατμομηχανή για την κατεδάφιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι δήμοι δοκιμάζονται από τον οικονομικό στραγγαλισμό, την ανάθεση περισσοτέρων αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους, τις απολύσεις εργαζομένων, την απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού, την κατάργηση υπηρεσιών και την κατάρρευση των κοινωνικών δομών.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των φορέων που εμπλέκονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να ανακηρύξει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που έφεραν οι κυβερνήσεις εφαρμόζοντας κατ’ εντολή των δανειστών, τον «Καλλικράτη» και τα μνημόνια.

Κυρίαρχο όμως πρέπει να είναι το πώς θα οργανωθεί αντιμνημονιακό αυτοδιοικητικό μέτωπο ανατροπής, που θα διασφαλίσει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα υπερασπιστεί τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της.
Αντιμνημονιακό αυτοδιοικητικό μέτωπο ανατροπής, αιρετών, εργαζόμενων και κοινωνίας που αντισταθεί στην μνημονιακή λαίλαπα των απολύσεων εργαζομένων και της κατάργησης των υπηρεσιών που θα γίνονται βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο οικονομικά τους πολίτες και κάνοντας απαγορευτικές τη χρήση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΤΡΙΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 
«ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»
Σε υλοποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που ελήφθη στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας όρισε την ΤΡΙΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ως «ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ». 
Σε όλους τους Δήμους της χώρας πραγματοποιούμε κατάληψη των Δημαρχιακών Μεγάρωναπό όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.
Πραγματοποιούμε Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις αλλά και άλλες τοπικές δράσεις όπου θα συζητήσουμε τα προβλήματα-αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η κινητοποίηση μπορεί να διευρυνθεί ή να εξειδικευτεί ανάλογα τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου-Μέλους της Ομοσπονδίας και με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες. 
Με αφορμή την ανάληψη από την 1 Σεπτεμβρίου 2014 των καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών επιδιώκουμε την σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα αναλύσουμε στους αιρετούς τα προβλήματα των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας. Πολύτιμο εργαλείο στην παρέμβαση αυτή θα είναι η οριστική μελέτη του Κοινωνικού Πολύκεντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα: «Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: Τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα Δημόσια αγαθά», που θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να διευρυνθεί το μέτωπο εργαζομένων και αιρετών απέναντι στις διαλυτικές πολιτικές της συγκυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
http://www.askota.gr/index.php/en/menu-anakoinoseis/menu-anak-poeota/3354-triti-30-septemvriou-2014-imera-topikis-aftodioikisis-apo-tin-poe-ota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου