Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Προβληματισμός δικαστικών για ενδεχόμενο «συγχωροχάρτι» σε βουλευτές της ΧΑ


Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν δικαστικοί κύκλοι του Εφετείου της Αθήνας σχετικά με διάταξη που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το νέο Ποινικό Κώδικα, με την οποία, σύμφωνα με ορισμένους δικαστές, δίνεται αμνηστία στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν, στην πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα περιλαμβάνεται διάταξη που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για τη  στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, τον πορισμό οικονομικού οφέλους.
Αυτό σημαίνει ότι οι δράστες θα πρέπει να έχουν στους σκοπούς της δράσης τους το οικονομικό όφελος το οποίο θα πρέπει και να έχουν εισπράξει.
Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν, ότι εάν υιοθετηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης η εν λόγω διάταξη, τότε χορηγείται συγχωροχάρτι στους βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς τον πορισμό του οικονομικού οφέλους.
Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον υπουργό Δικαιοσύνης.
http://tvxs.gr/news/ellada/problimatismos-dikastikon-gia-endexomeno-%C2%ABsygxoroxarti%C2%BB-se-boyleytes-tis-xa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου