Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ

(Κυρ. 24/08/14 – 10:32)
Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Σε δεξιά πανστρατιά υπό τη σκέπη του Σαμαρά καλεί οΚαρατζαφέρης του ΛΑΟΣ. Ο οποίος έχει αναλάβει τις τελευταίες μέρες την αποστολή να αποτρέψει, να εμποδίσει, να ματαιώσει την ανάδειξη των Κόκκινων στην εξουσία. Ή θα ενωθούμε όλοι και θα αντισταθούμε στο ενδεχόμενο να έλθουν οι κομμουνιστές, ή θα παραδοθούμε, είναι το δίλημμα που θέτει για λογαριασμό του Μαξίμου. Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία ποιος είναι πίσω του, δηλώνει έτοιμος να συνδράμει την κυβέρνηση "στην προσπάθεια προσαρμογής σε μια άλλη πολιτική"!!

Γελάτε; Καλά, γελάστε. Αλλά ο Καρατζαφέρης σε ρόλο λαγού είναιμόνο μια πλευρά της επιχείρησης που εξελίσσεται στο προσκήνιο. Η άλλη είναι μια εκστρατεία εκβιασμών, εξαγορών, πολιτικών συναλλαγών που εξελίσσεται στο παρασκήνιο. Η προεδρική εκλογή έχει στοιχειώσει τον ύπνο των ακροδεξιών. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές έκανε πιο απειλητικό το φάντασμα του κομμουνισμού στη γκλάβα τους. Και μπορεί η επίκληση του κομμουνιστικού κινδύνου από τον Καρατζαφέρη να μυρίζει ναφθαλίνη αλλά όλο και κάποιες συνταξιοδοτημένες ψυχές συγκινεί.
Ύστερα είναι και το άλλο. Ξαμόλησαν τον Καρατζαφέρη να μαζέψει τα απολωλότα που γλυκοκοιτάζουν τον Μιχαλολιάκο, αλλά δείτε τι κάνουν στον Καμένο και τους Αν-Ελ του, που είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν όλοι Έλληνες, αλλά καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνουν όλοι και ανεξάρτητοι. Ή τι κάνουν στον Κουβέλη, με τη συνδρομή των κεντροαριστερών νέας και παλαιάς κοπής, για να μπαζώσουν όσο γίνεται περισσότερους στην προεδρική πλειοψηφία. Αλλά και για να χτίσουν όσο γίνεται πιο πολλούς στο κεντροαριστερά γεφύρι της Άρτας, στο οποίο ο Κουβέλης προορίζεται φυσικά για το ρόλο της γυναίκας του πρωτομάστορα Βενιζέλου.
Εν γένει οι απέναντι αγοράζουν, εκβιάζουν, τρομάζουν, δελεάζουν, για να αντιμετωπίσουν την προεδρική εκλογή, το κύμα αντιδράσεων για τους ΕΝΦΙΑ, την οργή για τα θερινά κατορθώματά τους. Να ξορκίσουν το ενδεχόμενο εκλογών που θα βάλουν πιθανότατα τέρμα στη βασιλεία της τρόικας, του Σαμαρά, και του Βενιζέλου. Να φράξουν δηλαδή εν γένει το δρόμο στους Κόκκινους, στρατολογώντας κόσμο από κάθε χώρο και με κάθε μέσο. Το ερώτημα είναι αν οι Κόκκινοι θα αρκεστούν στις καταγγελίες και στις καθαρότητες, ή θα αντεπιτεθούν αποφασιστικά και με όπλο την παλιά, αποτελεσματική και κατακόκκινη πολιτική συμμαχιών. Με ότι αυτή συνεπάγεται...
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» της Κυριακής 24 Αυγούστου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=comontent&view=article&id=17438:2014-08-23-17-04-26&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου