Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Αυστραλία: Αίτημα για απαγόρευση εισόδου χρυσαυγιτών ευρωβουλευτών



Ο ομογενής Φιλελεύθερος βουλευτής και έως πρόσφατα υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση να μην επιτρέψει την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία.
Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία, Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, δήλωσε στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του ABC ότι σύντομα θα επισκεφθούν τη χώρα οι ευρωβουλευτές Ελευθέριος Συνοδινός και Γεώργιος Επιτήδειος για να συγκεντρώσουν χρήματα και να προωθήσουν τις θέσεις της παράταξης στις τάξεις της ομογένειας.
Ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή έχει «περίπου 70 ακτιβιστές στην Αυστραλία και χιλιάδες οπαδούς». «Τις θέσεις μας τις στηρίζουν ιδιαίτερα οι Ελληνοαυστραλοί νέοι» είπε και ανέφερε ότι το κόμμα συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες ρουχισμού και τις έστειλε στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. Ο ίδιος υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα, αλλά είπε πως «κάποιοι οπαδοί της θαυμάζουν τον Χίτλερ και άλλους ηγέτες».
Ο βουλευτής Νίκος Κότσιρας δήλωσε στο ABC πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στην Αυστραλία.
«Η ύπαρξη αυτού του μορφώματος μας ντροπιάζει» είπε ο ομογενής βουλευτής και πρόσθεσε: «Δεν εκπροσωπεί ούτε εμένα, ούτε τη συντριπτική πλειοψηφία της ομογένειας. Είναι το εντελώς αντίθετο απ’ αυτό που πρεσβεύει το ελληνικό πνεύμα».
Κάλεσε δε την αυστραλιανή κυβέρνηση να κάνει χρήση του δικαιώματος που της παρέχει ο νόμος και να απαγορεύσει την είσοδο των δύο ευρωβουλευτών στην Αυστραλία «αφού σχετίζονται με εγκληματική οργάνωση».
Το ABC ζήτησε την άποψη του υπουργού Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, επί του θέματος αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/aystralia_aithma_gia_apagoreysh_eisodoy_xrysaygitwn_eyrwvoyleytwn.2989736.html


1 σχόλιο:

  1. στην Αυστραλία έχουν μόνο μια θέση τους βάλτους των κροκοδείλων μόνο αυτή τους ταιριάζει απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή