Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Αρνούνται να πάνε στην ίδια πτέρυγα με χρυσαυγίτες

Σε άρνηση εισόδου στα κελιά τους οδηγούνται οι γυναίκες κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν σε έγγραφη καταγγελία τους, στην προγραμματισμένη για σήμερα μεταφορά τους στον πρώτο όροφο όπου κρατούνται οι έξι χρυσαυγίτες βουλευτές.

Αρνούνται να πάνε στην ίδια πτέρυγα με χρυσαυγίτες
Οι κρατούμενες είχαν σχεδιάσει να προχωρήσουν στην κίνησή τους αργά το απόγευμα της Παρασκευής ύστερα από απόφαση της επιτροπής αγώνα των γυναικείων φυλακών.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα υποστηρίζει ότι η ακαταλληλότητα της πτέρυγας επιβεβαιώθηκε και από την αυτοψία που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία της κατασκευαστικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τα κτίρια.
Ελλείψεις
Οι κρατούμενες τονίζουν και πάλι ότι ο όροφος της πτέρυγας όπου σχεδιάζεται να μεταφερθούν δεν διαθέτει «ούτε ένα καρτοτηλέφωνο», χαρακτηρίζουν τις εκεί εγκαταστάσεις υγιεινής «ανεπαρκείς και ελλιπέστατες», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν καν λεκάνες στις τουαλέτες.
Επισημαίνουν επίσης ότι η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και προβλέπει να σκεπαστούν τα παράθυρα προκειμένου να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους χρυσαυγίτες και να αποφευχθεί έτσι η πιθανότητα λεκτικών επιθέσεων, θα τους στερήσει ακόμα και το φυσικό φως μέσα στην ακτίνα.
Τέλος, υπογραμμίζουν ότι όσες κρατούμενες πάσχουν από αναπηρία και κινητικά προβλήματα θα μένουν καθηλωμένες στα κελιά τους -καθώς δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες- μην μπορώντας να μεταφερθούν καν στο νοσοκομείο που λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή.
Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή που είχαν δημοσιοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας οι γυναίκες κρατούμενες σημείωναν ότι οι «νεοναζί απαίτησαν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες κι όχι μετανάστριες, προφανώς θεωρώντας τες κατώτερα όντα».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64056560


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου