Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

(Αίσχος)! ΦΙΛΟΖΩΟΙ....ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ !!! [ video ](



Απ’ ό,τι φαίνεται, από το δόγμα ''νόμος και τάξη'' δεν γλιτώνουν ούτε οι φιλόζωοι. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, που κάλυψε απόλυτα τα αστυνομικά όργανα για τα παράλογα πρόστιμα που επέβαλαν στη Λήμνο (1.800 ευρώ) και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης (6.000 ευρώ) σε πολίτες που εγκλημάτησαν ....ταίζοντας αδέσποτες γάτες.
Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν όχι για τη σίτιση των ζώων, αλλά επειδή διαπιστώθηκε ότι αυτή συνέβαινε σε αυλές, οπότε οι αστυνομικοί θεώρησαν κατά το δοκούν ότι ήταν και ιδιόκτητες, παρερμηνεύοντας τις διατάξεις του σχετικού νόμου και απαιτώντας έτσι την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και την ύπαρξη βιβλιάριου υγείας.
Η απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, εκτός του ότι υποτιμά την ακύρωση των προστίμων που ακολούθησε από τις αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ενέχει τον κίνδυνο επανάληψης ανάλογων περιστατικών και διαιωνίζει την άδικη ταλαιπωρία των φιλόζωων που ταΐζουν αδέσποτα.Τα παράνομα αυτά πρόστιμα προκαλούν οικονομική αιμορραγία σε ανθρώπους που προσφέρουν έργο φροντίζοντας αδέσποτα ζώα. Παρ’ όλα αυτά, ο υφυπουργός καλύπτει τους αστυνομικούς και αρνείται να ξεκινήσει τη διαδικασία ΕΔΕ για τα παράνομα και παράλογα πρόστιμα, με την αιτιολογία ότι το να έχεις μια γάτα στην αυλή σου σε καθιστά κύριό της, άρα πρέπει να έχει τσιπάκι αναγνώρισης και ό,τι προβλέπεται για τα κατοικίδια στη φιλοζωική νομοθεσία.

Πρόκληση

«Το υπουργείο κάλυψε με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό τους αστυνομικούς που βεβαίωσαν τα πρόστιμα, αντί να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

Ετσι, ως άλλος νομοθέτης, απεφάνθη ότι οι αστυνομικοί δεν υπέπεσαν σε καμία παράβαση, κι ας παραχάραξαν τον νόμο που περιγράφει επακριβώς ποιο ζώο είναι αδέσποτο και ποιο δεσποζόμενο, κι ας ακύρωσε τα πρόστιμα η αρμόδια εκ του νόμου Κτηνιατρική Υπηρεσία και στις δύο περιπτώσεις, κι ας τιμωρείται ο εθελοντισμός των πολιτών αντί της παραβατικότητας των αστυνομικών, κι ας είναι ενάντια στις διακηρύξεις - άρα είναι στα λόγια μόνο;- του υπουργείου και της κυβέρνησης για την προστασία των αδέσποτων» σχολίασε η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ).
«Κύριε υφυπουργέ, με την απάντησή σας προσφέρετε κάκιστες υπηρεσίες στην υστερία αντιφιλοζωίας που μαστίζει τη χώρα. Για ποιο λόγο; Για να προστατέψετε δύο Αστυνομικά Τμήματα; Εμάς τους πολίτες ποιος θα μας προστατέψει από την αυθαιρεσία τους; Εννοείται ότι η ΠΦΠΟ δεν θα αφήσει εδώ το θέμα ούτε και την προκλητική στάση των αστυνομικών. Γιατί περί πρόκλησης πρόκειται», προειδοποίησε.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου