Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Αφιερωμένο στους ρωσόφιλους και στους φονιάδες του Ασπροπύργου!

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

«ξένη πρεσβεία στην Αθήνα χρηματοδοτεί την Χ.Α».

Κατά καιρούς αρκετά έχουν γραφτεί και ακουστεί για την χρηματοδότηση ναζιστικού μορφώματος. Το πιο τεκμηριωμένο δημοσίευμα, για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής είναι αυτό που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος  στο  περιοδικού  Unfollow.

Στο συγκεκριμένο κείμενο ο δημοσιογράφος δεν περιορίζεται να κάνει γενικές και αφηρημένες διαπιστώσεις αλλά «φωτογραφίζει» απόλυτα τα «πλοκάμια» μέσω των οποίων γίνεται η χρηματοδότηση του ναζιστικού μορφώματος.

Δεν αναπαράγαμε το τόσο αποκαλυπτικό κείμενο του Unfollow όταν δημοσιεύτηκε γιατί υποσχεθήκαμε στους συντάκτες του περιοδικού ότι μόνο μετά την πάροδο τουλάχιστον 10 ημερών, από τότε που θα παρουσιαστεί στα περίπτερα θα αναδημοσιεύουμε κείμενα του -κάτι που μας ζήτησαν οι ίδιοι- για να μην «κάψουμε» έστω και ελάχιστα την κυκλοφορία του.


Σήμερα σχεδόν μισός μήνας από τότε που κυκλοφόρησε το Unfollow και με δεδομένο την παρουσία του συντάκτη του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο  στην εκπομπή  Zona Rosa της Ελεύθερης ΕΡΤ, που παρουσιάζουν ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης, όπου αποκάλυψε τα βασικά σημεία του δημοσιεύματος  δεσμευόμενος παράλληλα  να αποκαλύψει περισσότερα εάν διεξαχθεί κάποια έρευνα από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αναδημοσιεύουμε όλο το ρεπορτάζ του.


Πριν απ’ αυτό όμως να θυμίσουμε μια δικιά μας περασμένη ανάρτηση:


700 επαγγελματικά στελέχη διαθέτει η Χ.Α τα οποία μισθοδοτεί με 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο!!! (Βίντεο)

Μέχρι τώρα είχαμε ακούσει μεταμελημένο χρυσαυγίτη, σε τηλεοπτική του συνέντευξη να μας λέει ότι στο λεκανοπέδιο Αττικής η χρυσή αυγή μισθοδοτεί από τα ταμεία της 400 άτομα. Σήμερα από το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης μαθαίνουμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 700 άτομα που σιτίζονται από την ναζιστική συμμορία, η οποία καταβάλει για τους μισθούς των στελεχών της έξη εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!!!

Είναι ένα τεράστιο ποσό και με δεδομένο ότι μέχρι τώρα η κρατική επιχορήγηση είναι μόνο 873.000 ευρώ –εκ των οποίων έχουν ξοδευτεί μόνο τα μισά απ’ ότι είπε ο Μιχαλολιάκος στην απολογία του- παραμένει ένα τεράστιο ερώτημα για το ποιοι είναι οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής, η οποία φαίνεται να διαθέτει μια εντυπωσιακή οικονομική άνεση.

Διαπραγματευόταν με καναλάρχη την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας, πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα των 70 γραφείων που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτού η χρυσή αυγή βοηθούσε οικονομικά της οικογένειες μελών της που είχαν, «λόγω της δράσης τους μπλεξίματα με την δικαιοσύνη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ που αναφέραμε.

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν κάποια στιγμή μάθουμε ότι την ναζιστική συμμορία την χρηματοδοτούσαν δεσποτάδες, βιομήχανοι τραπεζίτες και εφοπλιστές. Αυτό που θα είναι εντυπωσιακό είναι αν ισχύει η πληροφορία που δημοσίευσε βδομαδιάτικο έντυπο σύμφωνα με την οποία «ξένη πρεσβεία στην Αθήνα χρηματοδοτεί την Χ.Α».





Το σχετικό βίντεο και το κείμενο που το συνοδεύει το οποίο μας στάλθηκε από τους συντελεστές της εκπομπής Zona Rosa

 
Kόβει την ανάσα, το ρεπορτάζ του Unfollow για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής όπου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος συντάκτης της έρευνας
"Ορισμένα πράγματα γράφονται και λέγονται μέχρι ένα σημείο. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με Ρώσικη Μαφία"
Πως βγάζουν οι ναζί 5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να συντηρούν τα ενοίκια και στα επαγγελματικά στελέχη;
Ποιοι Έλληνες και Ρώσοι επιχειρηματίες δίνουν λεφτά στους φασίστες; Πως φτάνουν στα χέρια των ναζί μέσω της μαφίας;
Tι έκανε η Ζαρούλια και ο Ματθαιόπουλος στην Μόσχα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου
Πως σχετίζεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, με την Χρυσή Αυγή;
Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα, απαντάει ο δημοσιογράφος , Λευτέρης Χαραλαμόπουλος ξετυλίγοντας το νήμα ενώ μάλιστα δεσμεύεται να αποκαλύψει περισσότερα εάν διεξαχθεί κάποια έρευνα από την Ελληνική Δικαιοσύνη...
Στην παρουσίαση της εκπομπής Zona Rosa για την Ελεύθερη ΕΡΤ, ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης





Διαβάστε όλο το δημοσίευμα του Unfollow όπου ανάμεσα τα άλλα σημειώνεται:
Ποιοι λοιπόν χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή με ρούβλια και με ποιον τρόπο;
Εταιρείες βιτρίνα και χρηματοδότες
Πρώτη στη σχετική λίστα είναι εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.Πρόκειται για γνωστή αλυσίδα, με δεκάδες καταστήματα στο νομό Αττικής, τα αφεντικά της οποίας έχουν στο παρελθόν προφυλακιστεί και έχουν κατηγορηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι βιτρίνα προκειμένου να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών με προέλευση κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ πίσω από την εταιρεία κρύβονται μπίζνες με στριπτιζάδικα και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για κύκλωμα που ελέγχεται από τη ρωσική μαφία, η οποία -όπως είναι ευρέως γνωστό- κατά καιρούς αναλαμβάνει να «διεκπεραιώνει» υποθέσεις ρώσων ολιγαρχών και επικίνδυνες αποστολές του ρωσικού συστήματος εξουσίας ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου