Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

(Ο Χρυσοχοϊδης συσπειρώνει τους πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ! Για να σταματήσει τον κατήφορό της η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να διώξει τον Χρυσοχοϊδη και να στείλει την εισαγγελέα που αθωώνει την ΧΑ στη Δικαιοσύνη)!


Του Γ.Γ.

Το ότι οι ένστολοι υφιστάμενοι του Χρυσοχοϊδη λειτουργούν σαν στρατός κατοχής και εντελώς ασύδοτα, έχοντας την κάλυψη -αν όχι την παρότρυνση- από φυσικούς και πολιτικούς προϊσταμένους τους είναι γνωστό.


Η χθεσινή δε ανακοίνωση του υπουργείου μπάτσων και καταστολής για τα όσα συνέβησαν στο Κουκάκι είναι απίστευτα προκλητική.
Διαψεύδει μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, βγάζει τρελούς όσους/ες έχουν κάνει σοκαριστικές καταγγελίες για να καταλήξει στην διαπίστωση: "Οι αστυνομικοί δεν άσκησαν καμία βία, πέραν της αναγκαίας κατά τη συμπλοκή, υπέστησαν δυσανάλογη βία και κινδύνευσαν".
Αμφιβάλουμε αν κατά την περίοδο της Απριλιανής χούντας, ο αρχηγός του ΓΕΣ Δ. Ζαγοριανάκος ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Γ. Γεωργαλάς, θα τολμούσαν να συντάξουν μια τόσο ψεύτικη, κατάπτυστη ανακοίνωση.

Ας επανέλθουμε όμως στα χθεσινά γεγονότα. Αν κάτι είναι αξιοσημείωτο και πρέπει να επισημανθεί είναι ότι τα "όργανα της τάξης" διευρύνουν το πεδίο δράσης τους και τα θύματα της μπατσάδιης βαρβαρότητας δεν περιορίζονται μόνο σε αντιεξουσιαστές και διαδηλωτές.

Το να βλέπεις ότι αποδέκτες αστυνομικής "περιποίησης" είναι και "ευυπόληπτοι πολίτες" οι οποίοι μάλιστα πολιτικά ανήκουν στην συντηρητική παράταξη, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο.
Επίσης να διαβάζεις καταγγελίες, για την μπατσάδιη κτηνωδία, από επώνυμους συμπολίτες μας, στους οποίους μόνο αντικυβερνητική διάθεση δεν μπορείς να χρεώσεις, μπορεί να το χαρακτηρίσεις και εντυπωσιακό.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε μαζί με τους γιους του στην ταράτσα του σπιτιού του στο Κουκάκι, είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδραρές, κάτι που δημιούργησε εντύπωση σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο, με αποτέλεσμα παρεμβάσεις όπως του ηθοποιού Αλέξανδρου Λογοθετίδη να κατακλύζουν το διαδίκτυο.


Φυσικά εμείς, δεν πιστεύουμε ότι το κατασταλτικό πογκρόμ που υπάρχει αντιμετωπίζεται με πρακτικές που συνοψίζονται στην μνημειώδη φράση του Ηλία Ηλιού "θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα".
Ξέρουμε τον ρόλο της αστικής "δικαιοσύνης" και τις αποφάσεις της, στις ελάχιστες φορές που καλούνται να λογοδοτήσουν οι ένστολοι πραιτοριανοί υπεράσπισης του συστήματος, για τα εγκλήματά τους.
Είναι. λοιπόν, δικό μας πρόβλημα, όσων ανήκουμε σε κινηματικούς χώρους, να συζητήσουμε και να επιλέξουμε μορφές πάλης, για να απαντήσουμε στην κρατική-αστυνομική βία.
(Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι, ενώ το κράτος εφαρμόζει ένα επιτελικά οργανωμένο σχέδιο, εμείς παρουσιαζόμαστε να είμαστε "χαμένοι στις παθογένειες" μας. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να αναφερθεί εδώ)

Τα όσα σοκαριστικά έγιναν στην χθεσινή μπατσάδικη επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι, μπορείτε να τα πληροφορηθείτε παρακολουθώντας αυτό το βίντεο
Το να διαβάζεις όμως σε ιστοσελίδα του Μαρινάκη ότι:."Σοκάρουν οι καταγγελίες για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που καταγράφηκαν κατά την επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων από την ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι", είναι κάτι που δεν μπορείς να το προσπεράσεις.
(Αν ακούσουμε και από τον ραδιοσταθμό "Παραπολιτικά", τον Γ. Τράγκα ή τον Παναγιώτη Τζένο, να καταγγέλλουν την αστυνομική βία, θα πούμε ότι "ήρθαν τα ύστερα του κόσμου", που θα 'γραφε και ο Καζαντζάκης).

Επίσης είναι ενδιαφέρον το ότι αν και η "Καθημερινή" αναπαράγει ουσιαστικά το δελτίο τύπου της ασφάλειας, στο σχετικό κείμενο της, δημοσιογράφος της εφημερίδας, ο Νίκος Ευσταθίου, με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, περιγράφει τα πραγματικά περιστατικά.

Ας δούμε, λοιπόν τι γράφει στην σελίδα του στο f/b, αυτός ο δημοσιογράφος της "Καθημερινής".


Πέρα από την αδικαιολόγητη βια, έχω σοκαριστεί με την παραπληροφόρηση που διακινεί η αστυνομία.

Είναι τραγικό ψέμα πως τα παιδιά συμμετείχαν στην κατάληψη. Ενας από τους δυο γιους είναι φίλος μου, ασκούμενος δικηγόρος, μουσικός - και είναι επιβεβαιωμένο από μένα προσωπικά πως δεν είχε κανέναν απολύτως οργανωτικό ρόλο στην κατάληψη. Με πιτζάμες και χωρίς παπούτσια τον πήγαν στο τμήμα - αλλά το λαϊκό δικαστήριο βιάστηκε στο μεταξύ να βγάλει τυφλά συμπεράσματα.

Από επικοινωνία με την ΓΑΔΑ γνωρίζω επίσης ότι τα δυο παιδιά εξετάζονται για κακοποίηση σε δημόσιο νοσοκομείο, και ο πατέρας έχει σπασμένα γυαλιά και ακουστικό βαρηκοΐας.
Να σημειωθεί πως παρότι υπάρχει ποινική δίωξη, δεν έχει επιτραπεί ακόμα στα παιδιά να συναντηθούν με τον πληρεξούσιο δικηγόρο.

Τα καλά νέα: η αλήθεια δεν θα αργήσει να φανερωθεί. Μαθαίνω πως δεκάδες γείτονες είδαν το περιστατικό από τα μπαλκόνια τους και επιθυμούν να καταθέσουν και να επιβεβαιώσουν την εκδοχή της οικογένειας.

Μια άλλη, αναμενόμενη, παράμετρος της υπόθεσης, είναι ότι ξαναέρχεται στην επιφάνεια ο άθλιος ρόλος των δημοσιοκαφρικών παπαγάλων της ασφάλειας ...


... και απ' τα πρώτα βιολιά σ' αυτόν τον ασφαλίτικο χαβά είναι ο δημοσιοκάφρος της τηλεόρασης του Αλαφούζου, Δημήτρης Οικονόμου.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/12/blog-post_728.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου