Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

(Συριζαίικη προβοκατόρικη ΕΡΤ σε δράση)! Κόντρα ΚΚΕ – ΕΡΤ με αφορμή επίμαχο ρεπορτάζ

Κόντρα ΚΚΕ – ΕΡΤ με αφορμή επίμαχο ρεπορτάζ

Έντονη διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την ΕΡΤ, με αφορμή ρεπορτάζ της Δημόσιας Τηλεόρασης σε δελτίο ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει στη Βουλή, τα μέτρα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.


Την ώρα που το ρεπορτάζ ήταν σε εξέλιξη, η φάσα στο κάτω μέρος της οθόνης ανέγραφε «Στην Ολομέλεια η τροπολογία για την εφάπαξ καταβολή της 13ης σύνταξης. Σύμφωνη η αντιπολίτευση πλην ΚΚΕ – ΧΑ».


Το επίμαχο ρεπορτάζ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ με τον βουλευτή Χρήστο Κατσώνη, να τονίζει πως το κόμμα του θα ψηφίσει τα μέτρα, αν και τα θεωρεί κοροϊδία. Ο βουλευτής σχολιάζοντας το ρεπορτάζ υπογράμμισε πως πρόκειται για «αθλιότητα» και «βρώμικη προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ».


Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Ανακοίνωση για το «λάθος» της εξέδωσε η ΕΡΤ, όσον αφορά τη μετάδοση της θέσης του ΚΚΕ για την ψήφιση της τροπολογίας για το επίδομα στους συνταξιούχους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε ‘'αθλιότητες'', ούτε σε ‘'βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ''. Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας». 

Επίσης, η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά που μόνη τους σκέψη έχουν τις επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ, αλλά εργαζόμενοι που εργάζονται σκληρά, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία των υποχρεωτικών αδειών. Η ανακοίνωση της ΕΡΤ καταλήγει σημειώνοντας ότι «εμείς έχουμε το θάρρος να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιγότερα. Και φυσικά, δεν θεωρούμε αυτή την ατυχή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ως βρώμικο πόλεμο και προβοκάτσια σε βάρος της ΕΡΤ».


http://www.zougla.gr/politiki/article/kontra-ke--ert-me-aformi-epimaxo-reportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου