Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Καμπάνια για μια «αληθινή δίκη» της Λαγκάρντ ξεπέρασε τις 150.000 υπογραφές

 

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κρίθηκε ένοχη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Γαλλίας, για την υπόθεση Ταπί, χωρίς ωστόσο να της επιβληθεί ποινή.

Η δίκη αφορούσε την κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων την εποχή που η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν από το 2007 έως το 2011, με πρόεδρο της Γαλλίας τον Νικολά Σαρκοζί και συγκεκριμένα, την έγκριση αποζημίωσης 400 εκατ. ευρώ του γαλλικού δημοσίου προς τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, το 2008.
Τώρα, η οργάνωση change.org ζητά μέσω καμπάνιας μια «αληθινή δίκη» για την Κριστίν Λαγκάρντ.
Το κείμενο της καμπάνιας κυκλοφόρησε αστραπιαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκέντρωσε πάνω από 150.000 υπογραφές σε λιγότερο από τρεις ημέρες.
Το κείμενο κυκλοφόρησε ο Julien Cristofoli, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και συνδικαλιστής.
Γράφει:
«Στις 13 Μαΐου 2016, ένας άστεγος 18 ετών, ο οποίος μπήκε σε ένα σπίτι στην πόλη Φιζάκ για να κλέψει ρύζι και μακαρόνια από ανάγκη, καταδικάστηκε σε 2 μήνες φυλάκιση, χωρίς αναστολή, από το δικαστήριο της πόλης Καόρ. Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ κρίθηκε ένοχη, χωρίς ποινή, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας. Τι ντροπή για τη «δημοκρατία» μας!». Πρόκειται επομένως για ένα δικαστήριο εξαίρεσης, το οποίο μόλις επέβαλε μια ποινή που είναι άδικη και ακατανόητη ανάλογα με τη βαρύτητα των γεγονότων για τα οποία κατηγορείτο!».
Το κείμενο απευθύνεται στον πρόεδρο της γαλλικής βουλής Κλοντ Μπορτολόν, στον πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου και στον πρόεδρο της γαλλικής γερουσίας.
Απαιτεί «ο νόμος να εφαρμοστεί για την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ όπως εφαρμόζεται για κάθε πολίτη αυτής της χώρας».
«Η πρώην υπουργός Οικονομίας πρέπει να απαντήσει για τις πράξεις της μπροστά σε ένα κανονικό δικαστήριο και να υποστεί τις συνέπειες», προσθέτει το κείμενο, το οποίο ζητάει από τους πολίτες να το συνυπογράψουν.

http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/kampania-gia-mia-alithini-diki-tis-lagkarnt-kseperase-tis-150000-ypografes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου