Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Γιάννη.

Του Γ. Γ.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε Γιάννη. Δεν μου βγαίνουν λέξεις να σε αποχαιρετήσω. Ισως δεν θέλω να συνειδητοποιήσω ότι χάθηκε ένας από τους ποιο αγαπητούς συντρόφους που γνώρισα στα νεανικά μου χρόνια. Ενας ακούραστος κομμουνιστής που όργωνε νύχτα και μέρα ολόκληρο το νησί για να οργανώσει τις Ο.Β της ΚΝΕ (αχ αυτή η κόκκινη βέσπα) και αργότερα δίνοντας καθημερινούς αγώνες σαν στέλεχος της Ν.Ε του ΚΚΕ,  Ενας μαχητής που ήταν αγαπητός όχι μόνο στους συντρόφους του αλλά ολόκληρη στην κοινωνία της Λέσβου. Ενας λαϊκός αγωνιστής που πρωτοστάτησε σε όλες τις εργατικές διεκδικήσεις που έγιναν στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.


Τον γνώριζαν και οι πέτρες τον Γιάννη στον τόπο μας. Και αν μπορούσαν να μιλήσουν θα αναφερόταν σε έναν άνθρωπο αισιόδοξο, ασυμβίβαστο, με ταξική συνείδηση που πρωτοστατούσε για να λυθεί κάθε λαϊκό πρόβλημα.
Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στους συντρόφους του.

_____________

Η Κομματική Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούν το σύντροφο Γιάννη Τηνιακό, που «έφυγε» πρόωρα απ’ τη ζωή, την Κυριακή 25 Δεκέμβρη, σε ηλικία 66 ετών, μετά από παλικαρίσια μάχη που έδωσε με ασθένεια που τον ταλαιπώρησε χρόνια.

Ο Γιαννάκης, όπως τον γνώριζε η κοινωνία του νησιού, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το Μάη του 1950. Από παιδική ηλικία ακολούθησε το παράδειγμα του πατέρα του, που ήταν αρχικά μέλος της ΕΔΑ και γραμματέας της Οργάνωσης του Σκοπέλου Λέσβου και μετά τη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ο ίδιος, από το 1972 που γράφτηκε στη Σχολή Εργοδηγών δομικών έργων Δοξιάδη, ήρθε σε επαφή με την ΑντιΕΦΕΕ και την ΚΝΕ, συμμετέχοντας στο πλευρό της σε διάφορες δραστηριότητες.

Μέλος της ΚΝΕ έγινε στη Μεταπολίτευση και ενεργοποιήθηκε στο χώρο των τοπικών Συλλόγων, στη Λεσβιακή Ένωση Σπουδαστών. Το Μάρτη του 1975, επέστρεψε στη Μυτιλήνη για να βοηθήσει στο στήσιμο των οργανώσεων της ΚΝΕ στο νησί, όπου υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Οργάνωσης. Στο ΚΚΕ πέρασε το 1978 την περίοδο του 10ου Συνεδρίου του Κόμματος. Διατέλεσε, επί σειρά ετών, μέλος του γραφείου της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και γραμματέας των Αχτίδων πόλης και υπαίθρου της Λέσβου. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της ΚΟΒ Οικοδόμων και για όσο διάστημα του το επέτρεπε η επώδυνη κατάσταση της υγείας του, συνέβαλε με όποιο τρόπο μπορούσε στη δουλειά του Κόμματος, στο οποίο παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Μαρία και στα παιδιά του, Κατερίνα και Γιώργο, που στάθηκαν δίπλα του και πάλεψαν μέχρι τέλος.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Τρίτη 27 Δεκέμβρη στις 15:00 στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Βαρειάς.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_692.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου