Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Δ.Πατρέων: Η κυβέρνηση ζητά τα αποθεματικά των δήμων -Καμιά δέσμευση χρημάτων
Την άρνηση του να δεσμευτούν τα αποθεματικά των δήμων, εκφράζει ο Δήμος Πατρέων, μετά το έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, με το οποίο ζητά πλήρη καταγραφή των οικονομικών στοιχείων δήμων και Περιφερειών της χώρας και την αποστολή τους, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΣ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο δήμος Πατρέων αναφέρει:
«Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καλεί τον Δήμο μας όπως και τους υπόλοιπους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, να αποστείλει μέχρι τις 16 Δεκέμβρη, οικονομικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν τραπεζικούς λογαριασμούς κ.λπ.
Τα στοιχεία είναι γνωστά στο Υπουργείο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που συντάχθηκε ο προϋπολογισμός μας. Αύτή η τακτική, μας προκαλεί δικαιολογημένα ερωτηματικά και ανησυχία, γιατί είναι η ίδια τακτική που ακολούθησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον Απρίλη του 2015, όταν με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έβαλε στο χέρι τα αποθεματικά των φορέων της γενικής κυβέρνησης, μεταξύ αυτών, στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Η Δημοτική Αρχή, όπως και το 2015, δεν πρόκειται να δεχθεί τη δέσμευση των χρημάτων του Δήμου μας, γιατί αυτά πρέπει να εξυπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι το χρέος προς τους δανειστές και τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)».
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-patreon-kivernisi-zita-ta-apothematika-ton-dimon-kamia-desmefsi-xrimaton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου