Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Πρόεδρος Αγώνα Κρητικών Αγροτών: "Τι διάλογο να κάνεις μ' αυτούς που μας ψεκάζουν και μας χτυπάνε;"

Την λαϊκή παροιμία: «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», θυμίζει η κυβερνητική συμπεριφορά απέναντι στους ξωμάχους της γης.
Αφού με την τελευταία νομοθετική της παρέμβαση βάζει ταφόπλακα σε κάθε δυνατότητα να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος, αφού έστειλε τους ένστολους πραιτοριανούς του συστήματος με κλομπ και χημικά να «καλωσορίσουν» τους Κρητικούς αγρότες που ήρθαν στην Αθήνα για να προβάλλουν τα αιτήματά τους, έχει την απύθμενη υποκρισία να παρουσιάζεται «συγκαταβατική» και με «κατανόηση» απέναντι στην τραγική κατάσταση που έχουν βρεθεί. 



Βγαίνει, λοιπόν, ο υπουργός του κατ ευφημισμό υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δηλώνει ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος επιθυμούν το διάλογο με τους αγρότες.
Μιλάμε για αναίδεια δηλαδή και δούλεμα απέναντι σε έναν κόσμο που η κυβέρνησή του τον οδηγεί στην εξαθλίωση.

Η απάντηση που έλαβε ,από τον  επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Κρητικών Αγροτών –μέσω της εφημερίδας «Αγώνας της Κρήτης»- σταράτη: «"ΟΧΙ". Εφόσον κτύπησε τους αγρότες, δε θέλουμε διάλογο μαζί τους. Από τη στιγμή που μας κτύπησε, τι διάλογο να κάνουμε; Όταν επιστρέψει ο πρωθυπουργός να μας δεχτεί. Αν δε θέλει να μη μας υποδεχτεί ποτέ».

Και συνέχισε: «Εμείς πλέον αρνούμαστε να έχουμε διάλογο μαζί τους. Μας ψέκασαν, και εμένα ως πρόεδρο της Επιτροπής Κρήτης, με ψέκασαν κατάμουτρα».

Οσο για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο ίδιος δήλωσε: «Φεύγουμε από την Αθήνα αλλά ο αγώνας συνεχίζεται για μας. Περισσότερα θα πούμε στη συνέχεια. Δεν έχουμε τελειώσει. Απλά πράγματα. Τι διάλογο να κάνεις με αυτούς που σε χτυπάνε;».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_251.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου