Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ) ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ"!

(Παρ. 27/11/2015 - 17:05)                                      
Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με την ατζέντα να αφορά το προσφυγικό, τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας, τοΑσφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση!
 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε οΑλέξης Τσίπρας αναφέρεται:

«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας κ.Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά, του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη.
»Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με τον Προσφυγικό, εν όψει και της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία Εθνικού Διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και την Συνταγματική Αναθεώρηση.
»Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο την συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ αρχάς είναι ο συντεταγμένος Εθνικός Διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφ όσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.»
Αναφερόμενη στις εξελίξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε ότι η ανταπόκριση των πολιτικών αρχηγών στην πρόσκληση του πρωθυπουργού αποτελεί ένα θετικό γεγονός.
« Οι όποιες αντιδράσεις και κριτικές, είναι αυτή τη στιγμή απολύτως δευτερεύουσας σημασίας.
» Το ουσιαστικό είναι ότι, αύριο, η σύσκεψη θα γίνει. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν.»
ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι προφανέστατο ότι η πρόταση Τσίπρα για Συμβούλιο Αρχηγών, υπό τον "κυβερνητικό" Πρόεδρο και Πρόεδρο του "ευρω" Πρ. Παυλόπουλο, αποτυπώνει αδυναμία αδιέξοδο αν όχι και πανικό.
Η πρόταση Τσίπρα παραπέμπει ευθέως σε "Οικουμενική" κυβέρνηση νεομνημονιακών και παλιομνημονιακών, αφού η συναίνεση που συζητείται σε όλα αυτά τα θέματα και ιδιαιτέρως στο ασφαλιστικό, ισοδυναμεί με πρόταση συγκυβέρνησης.
Γίνεται σαφές ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων  η οποία σηματοδοτείται από την πόρεια φθοράς και κατάρρευσης της κυβέρνησης και την αναζήτηση ευρύτερων μνημονιακών κυβερνητικών σχημάτων. Περιττό να λεχθεί ότι ευρύτερες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν "σώζουν" την κατάσταση και εντός ολίγου θα έχουν την τύχη της κυβέρνησης Τσίπρα.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, επίσης, ότι το Συμβούλιο αρχηγών που θα συγκληθεί, αποτελεί ένα Συμβούλιομετριοτήτων και αναξιόπιστων, που δεν εμπνέουν στην κοινωνία καμμία εμπιστοσύνη αλλά αντιθέτως συναντούν την γενική απαξίωση και απέχθεια.
ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ "ΝΑΖΙΑ" ΚΑΙ "ΠΕΙΣΜΑΤΑ"
Είναι εντυπωσιακό ότι όλα, σχεδόν, τα άλλα μνημονιακά κόμματα αποστασιοποιούνται από την κυβέρνηση στο να δόσουν συναίνεση για το ασφαλιστικό. Και είναι εντυπωσιακό όχι μόνο διότι όλα αυτά τα κόμματα είναι μνημονιακά αλλά και διότι ψήφισαν με χέρια και πόδια (ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι) τοτρίτο μνημόνιο, το οποίο περιέχει αυτούσιες τις κατεδαφιστικές κατευθύνσεις του αφαλιστικού, για τις οποίες θα έρθουν τώρα οι σχετικές εφαρμοστικές διατάξεις.
Προφανώς οι παλιομνημονιακοί ενώπιον της γενικής κοινωνικής κατακραυγής, κάνουν ¨"νερά" και"νάζια" για να αποφύγουν, ματαίως, το πολιτικό κόστος, επιτυγχάνοντας απλώς δι' αυτού του τρόπου να επιτείνουν την πλήρη αναξιοπιστία τους.
Είναι χαρακτηριστική η στάση της Φ. Γεννηματά, η οποία δημαγωγικά αρνείται ακόμα και τη συζήτησηγια το ασφαλιστικό στο Συμβούλιο των αρχηγών, όταν το ΠΑΣΟΚ είναι το κάτ' εξοχήν υπεύθυνο κόμμα για το κατάντημα, τη ληστεία και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.
ΛΥΣΗ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Η μόνη λύση και διέξοδος στον μνημονιακό ακατάσχετο κατήφορο είναι μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή προοδευτική ανατροπή στη ζωή της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να παίξει θετικό ρόλο η Γενική Απεργία της Τετάρτης 3 Δεκέμβρη, η οποία χρειάζεται να στεφθεί από επιτυχία και να αποκτήσει η ίδια και οι πορείες που θα τη συνοδεύσουν, ένα ευρύ, μαζίκο, αγωνιστικό καιδυναμικό χαρακτήρα.
                                                                                                                               ΝΑΝΤΙΑ ΔΕΛΙΓΙΩΡΓΗ
ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ,σε σχέση με την αυριανή σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών, έκανε το παρακάτω σχόλιο:
"Όταν νεομνημονιακοί και παλαιομνημονιακοί αρχηγοί συναντώνται, μόνο περισσότερο κακό μπορεί να κάνουν στη χώρα".
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/11/15
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22812:symvoulio-arxigwn&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου