Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αξιολόγηση δημοτικών υπαλλήλων & μείωση αποδοχών όσων συμμετείχαν στην εθελοντική κινητικότητα στη συνάντηση Κουρουμπλή – ΠΟΕ-ΟΤΑ


Το θέμα της μείωσης των αποδοχών όσων εντάχθηκαν στην εθελοντική κινητικότητα αλλά και της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων τέθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών (Κουρουμπλής, Μπαλάφας, Πουλάκης) με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πρώτο κατά σειρά θέμα συζήτησης υπήρξε το πρόβλημα της μείωσης των αποδοχών όσων εργαζομένων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας των ΟΤΑ, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει τη μείωση των αποδοχών τους με τη μετακίνησή τους. Δεδομένου ότι το ζήτημα σχετίζεται με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2015 σύμφωνα με την οποία αναιρείται πρότερη απόφαση του ίδιου οργάνου του 2013, η οποία όριζε ξεκάθαρα ότι δεν επηρεάζεται το ύψος των αποδοχών του υπαλλήλου που μετακινείται, ο υπουργός κ. Κουρουμπλής, επικοινώνησε άμεσα με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς το θέμα.
Το δεύτερο κατά σειρά ζήτημα που τέθηκε ήταν αυτό της αξιολόγησης του δυναμικού, στη βάση της ανάγκης ξεχωριστού νομοθετικού πλαισίου για τους Δήμους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων.
Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού και έθεσε ως προϋπόθεση να συσταθούν οργανισμοί σε όλους τους Δήμους ώστε να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση με την απαιτούμενη αρτιότητα και επάρκεια και με μηδενικό περιθώριο αμφισβήτησης.
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν και επιμέρους θέματα όπως αυτό της ανάγκης εργατοτεχνικού προσωπικού, αλλά και της μονιμοποίησης των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια. Αναφορά έγινε και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη έγκριση μετατάξεων υπαλλήλων χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης με συνέπεια να κωλύεται και η κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ.
Ο κ. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι για τα τεθέντα ζητήματα θα υπάρξει συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη αλλά και εκ νέου συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/me-tin-poe-ota-sinantithike-o-p-kouroumplis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου