Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Mεσαιωνική φιλολογία, μεταφυσική, σκοταδισμός. και στην μέση Ευαγγελάτος

Υπάρχει υλική βάση σε εποχές κρίσης να ανθούν η μεσαιωνική φιλολογία, η μεταφυσική και ο σκοταδισμός.
Από κει και πέρα όμως όταν βλέπεις την ιστοσελίδα του Ν. Ευαγγελάτου newsit να καταντάει «Ελεύθερη Ωρα»,  «Star» και  «Esspreso», «σερβίροντας» μας, τις «προφητείες» του «Αγίου Παϊσίου», μπορείς να πεις ότι η καθεστηκυία δημοσιογραφία έχει πιάσει πάτο. Το τερμάτισε.


Μας γράφει, λοιπόν, ότι αυτός ο «άγιος», «προέβλεψε» ότι «θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας» και«μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε «την Πόλη». 
Και αν το ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο θα διαβάσεις αναλυτικά τις παπαριές αυτού του «αγίου» που «προβλέπει» ότι θα επιστρέψει «θριαμβευτής ο βασιλιάς στην Ελλάδα για να ενώσει το έθνος», ότι πρωτεύουσα της Ελλάδας θα γίνει «Η Πόλη», κι αυτό σαν συνέπεια των «θεόσταλτων» Ρώσων.

«Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα.  Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (σ.σ. εννοεί το ΝΑΤΟ), για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν», «προφητεύει» ο «άγιος».

Κι άλλο ένα δείγμα "θεόπνευστης" αντίληψης του "αγίου":

«Εάν δει [ο Θεός] ότι κάποιος θα γίνει καλύτερος, τον αφήνει να ζήσει. Εάν δει όμως ότι θα γίνει χειρότερος, τον παίρνει για να τον σώσει. Μερικούς πάλι, που έχουν αμαρτωλή ζωή αλλά έχουν τη διάθεση να κάνουν το καλό, τους παίρνει κοντά Του, πριν προλάβουν να το κάνουν, επειδή ξέρει ότι θα έκαναν το καλό μόλις τους δινόταν η ευκαιρία. [...] Αλλον, επειδή είναι πολύ καλός, τον διαλέγει και τον παίρνει κοντά Του, γιατί ο παράδεισος χρειάζεται μπουμπούκια. Φυσικά, οι γονείς και οι συγγενείς είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν αυτό. Βλέπεις, πεθαίνει ένα παιδάκι, το παίρνει αγγελούδι ο Χριστός και κλαίνε και οδύρονται οι γονείς, ενώ έπρεπε να χαίρονται. Γιατί πού ξέρουν τι θα γινόταν, αν μεγάλωνε;» http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/m_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου