Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Αργοπεθαίνουν αβοήθητοι οι καρκινοπαθείς

Τρεις στους δέκα ογκολογικούς ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα
 και τέσσερις στους δέκα χειροτερεύουν γιατί καθυστερούν 
ή χάνουν δόσεις της θεραπείας τους
της Ντάνι Βέργου
Την απόγνωση εκατοντάδων ογκολογικών ασθενών, οι οποίοι αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους και δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των γιατρών τους, καταδεικνύει εν εξελίξει έρευνα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών.

Οι αριθμοί της έρευνας που παρουσιάστηκε χθες στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών είναι αδιάψευστοι: Το 32% των ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση σε γιατρό.
«Βασικό εμπόδιο είναι η καθυστέρηση στο κλείσιμο του ραντεβού, η απόσταση και η δυσκολία μετακίνησης, καθώς πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να επισκεφθούν νοσοκομείο άλλης πόλης, για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους», εξήγησε ο υπεύθυνος για την έρευνα επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κυριάκος Σουλιώτης.

Το 28% των ογκολογικών ασθενών δεν έχει πρόσβαση στα φάρμακά του.
«Τα φαρμακεία των νοσοκομείων “στερεύουν” και οι ασθενείς κάνουν πολλές φορές αγώνα δρόμου, για να βρουν το φάρμακό τους σε κάποιο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αποτέλεσμα αυτού, πρόσθεσε, «είναι το 40% των ασθενών να λαμβάνει με καθυστέρηση τη θεραπεία του ή ακόμη και να χάνει δόση της θεραπείας, επιδεινώνοντας την κατάσταση της υγείας του και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του».


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/11/blog-post_589.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου