Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛ/ΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΣΤΟ ΣΕΦ: AΦETΗΡIA MEΓΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

(Κυρ. 22/11/15 - 10:30)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑKΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ  
ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΤΙΚΉ ΑΝΑΤΡΟΠH            
Με μεγάλη επιτυχία , πρωτοφανή συμμετοχή περίπου 1500 αντιπροσώπων , μεγάλο ενδιαφέρον και με εισήγησητου Παναγ. Λαφαζάνη (βλ. εδω),ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (21/11/15) η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.  

Ως αργά το βράδυ του Σαββάτου είχαν μιλήσει στην Σύσκεψη δεκάδες αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, διατυπώνοντας αξιόλογους και ιδιαίτερα χρήσιμους προβληματισμούς για την ταυτότητα, τηφυσιογνωμία, την οργανωτική δομή, την τακτική και τη στρατηγική της ΛΑ.Ε και κυρίως για την ανάγκη πολιτικής αντεπίθεσης της ΛΑ.Ε και πιο δυναμικής παρέμβασης της σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, στην κατεύθυνση μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης, η οποία καθίσταται υπερεπείγουσα για την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού.  
Στη Πανελλαδική Σύσκεψη χαιρετισμό απηύθυνε μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Μανώλης Γλέζος, ενώ μήνυμα έστειλε από τη Βαρκελώνη που βρίσκεται σε Συνέδριο για το Χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαιρετισμό, επίσης, έστειλε στην Σύσκεψη από το Λονδίνο ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος δεν μπόρεσε λόγω υποχρεώσεων να παρευρεθεί.  
Στην Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε προσήλθαν, επίσης, και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του ΣΧΕΔΙΟΥ- Β, εκπρόσωπος του ΕΠΑΜ και ο Γιάννης Αλμπάνης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Σύσκεψης πραγματοποιούνται σε διπλανές αίθουσες συνεδριάσειςΘεματικών ομάδων για κρίσιμους τομείς όπως εργατικής πολιτικής, δικαιωμάτων, αυτοδιοίκησης,αγροτών, ενέργειας, συνδικαλισμού, εκπαίδευσης και εξωτερικής πολιτικής.  
Οι εργασίες της Πανελλαδικής Σύσκεψης συνεχίζονται από το πρωί της Κυριακής (22/11) και αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα με την έγκριση πολιτικής ανακοίνωσης και τηΣύσταση Οργανωτικής Επιτροπής και Επιτροπής Θέσεων, εν ' όψει της ιδρυτικής ΠανελλαδικήςΔιάσκεψης της ΛΑ.Ε, που προβλέπεται να διεξαχθεί στις αρχές του νέου χρόνου.  
Στελέχη της ΛΑ.Ε θεωρούσαν πολύ σημαντικό ότι διεξήχθη με επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη και μεγάλο κατόρθωμα ότι σε πολύ λίγο διάστημα η ΛΑ.Ε απόκτησε πάνω από 250 μαζικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες διαρκώς εξαπλώνονται και επέλεξαν συναινετικά για τη Σύσκεψη περίπου1500 αντιπροσώπους.
Τα ίδια πολιτικά στελέχη τόνιζαν ότι η επιτυχία της Πανελλαδικής Σύσκεψης δίνει μεγάλη δύναμη στη ΛΑ.Ε για ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και στους απλούς εργαζόμενους πολίτες οι οποίοι, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση, αναζητούν δημοκρατική, πατριωτική καιαντιμνημονιακή πολιτική έκφραση που να διέπει ήθος, αξιοπιστία και συνέπεια. Η Πανελλαδική Σύσκεψη, επίσης, δίνει την ευκαιρία για ένα πιο ανοιχτό διάλογο μέσα στη ΛΑ.Ε με τον αριστερό,προοδευτικό, δημοκρατικό και πατριωτικό κόσμο, για τη νέα ταυτότητα της Αριστεράς στην εποχή μας και την επανίδρυση της, ως μιας δύναμης που μπορεί να ηγεμονεύσει σε ένα σχέδιο διεξόδου από τη σημερινή κρίση αλλά και την ηθική, αξιακή και πολιτιστική παρακμή που δοκιμάζει σκληρά τη χώρα.
----000panlaf7
----0000panlaf5
-----0000panlaf6
----000panlaf6

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22748:suskepsi-lae&catid=83:aristera&Itemid=200

2 σχόλια:

  1. «Μας κυβέρνησε η κυβέρνηση του Μεγάρου Μαξίμου δεν μας κυβέρνησε η Αριστερά», δήλωσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη που έδωσε σε κανάλι της Κύπρου.

    Παράλληλα, ο Μανώλης Γλέζος σημείωσε: «Το λάθος μου το μεγάλο είναι ότι έδωσα εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργήσαμε».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελπίδα του λαού, είναι η λεπίδα του καπιταλισμού». Το σύνθημα φωναζαν από τα Mπλοκ στην πορεία προς την Aμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΤΟ το Iδιο Συνδικάτο» !



    ΔHΛAΔH TO (ΣKATO)-AMEPIKANAKH ΣAΣ THN ΦOPEΣE ;;
    APA KATI ΔEN ΠAEI KAΛA ME ΣAΣ ! ΣYΓNΩMH ... AΛΛA !!!

    KAΛA, MOΛIΣ EIΔATE AYTHN THN XONTPOOΠOPTOYNA ΣTO YΠEΞ, ΔEN ΣAΣ EKOΨE ;;

    TΩPA EINAI APΓA !!!


    ANATPOΠH TOYΣ KAI OΛΩN TOYΣ - TOY ΣAΠIOY ΣYΣTHMATOΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή