Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την διήμερη πανελλαδική συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας


Αγαπημένοι σύντροφοι και συντρόφισες,

Για άλλη μια φορά σας χαιρετώ από μακριά, από τη Βαρκελώνη όπου διεξάγεται διεθνές συνέδριο για το χρέος και παρουσιάζουμε το έργο της Επιτροπής Αλήθειας, την ώρα που οι νεομνημονιακές δυνάμεις λυσσομανούν να θάψουν την Επιτροπή και τα συμπεράσματά της, γιατί γνωρίζουν ότι είναι γυμνές απέναντι στην αλήθεια.



Παρά την απόσταση που μας χωρίζει, μας συνδέει και θα μας συνδέει πάντα η κοινή μας δέσμευση να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού και της κοινωνίας, να προασπίσουμε τα δικαιώματα της νεολαίας, να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στον τόπο μας, να δώσουμε κάθε μάχη και κάθε αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι την τελική δικαίωση.


Ξέρουμε ότι απέναντί μας θα έχουμε το πιο φαύλο και διεφθαρμένο κατεστημένο.

Ξέρουμε ότι μαζί μας θα έχουμε τη χειμαζόμενη κοινωνία, τον κόσμο της εργασίας, της ανεργίας, τους νέους, τα παιδιά, τους μεγαλύτερους, όσους αρνούνται να βάλουν την προσωπική και συλλογική τους ύπαρξη στη μνημονιακή φορμόλη, αρνούνται να ανταλλάξουν αξιοπρέπεια και δημοκρατία με το βόλεμα της εξουσίας, αρνούνται να παραδώσουν την ελπίδα και να παραδοθούν στον φόβο.

Από κοινά αλλά και από διαφορετικά μετερίζια, ας πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να γίνει πραγματικά κυρίαρχος ο λαός μας, να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της η κοινωνία και να αποτινάξουμε την τροϊκανή επιτροπεία, και τη διαπλεκόμενη τραπεζική δεσποτεία.

Καλή επιτυχία στη διήμερη πανελλαδική συνάντηση της Λαϊκής Ενότητας και καλή μας αντάμωση στους δρόμους της αντίστασης, του αγώνα, της αλληλεγγύης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/11/blog-post_114.html#more

1 σχόλιο: