Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

(Ένα ακόμα κτύπημα στον μύθο του ελεύθερου Διαδυκτίου)! Το Ισραήλ συνεργάζεται με το YouTube για τα παλαιστινιακά βίντεο
 Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Χοτόβελι ζήτησε σε συνάντηση που είχε με στελέχη της Google στην Καλιφόρνια, τη συνεργασία της εταιρείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων «υποκίνησης σε βία» μέσω της ανάρτησης «εμπρηστικών» βίντεο στο YouTube.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι, η Χοτόβελι συναντήθηκε στις 24 Νοεμβρίου με την επικεφαλής του YouTube, Σούζαν Γουατσίκι και την υπεύθυνη για θέματα Δημόσιας Πολιτικής της Google Τζένιφερ Ντόουνς.
Ενημερώθηκε για το σύστημα που χρησιμοποιεί η υπηρεσία για να διακρίνει και να μπλοκάρει βίντεο που υποκινούν στη βία, αναφέρθηκε σε «καθημερινά μαχαιρώματα στο Ισραήλ ως πράξη νεαρών αγοριών και κοριτσιών που έχουν κατηχηθεί από την παιδική τους ηλικία στο παλαιστινιακό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και μέσω των κοινωνικών δικτύων».
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε μάλιστα και σχετικό βίντεο: 
Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv έγραψε πως το Ισραήλ θα συνεργαστεί με την Google και το YouTube για να αναπτυχθεί ένας μηχανισμός που θα παρακολουθεί και θα αποτρέπει το ανέβασμα «εμπρηστικών» βίντεο από τα «Παλαιστινιακά Εδάφη».
Η αραβική εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed από την άλλη πλευρά, εκφράζει φόβους ότι οι συναντήσεις αποσκοπούν στη λογοκρισία περιεχομένου παλαιστινιακής προέλευσης εκ μέρους του Ισραήλ.

http://tvxs.gr/news/kosmos/israil-synergazetai-me-youtube-gia-ta-palaistiniaka-binteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου