Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

(Ο νέος φασισμός είναι εδώ)! Δέκα πρόστιμα επιβλήθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε βάρος του ΚΚΕ

Για προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ, ποινικοποίησης της πολιτικής του δράσης και περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης καταγγέλλει τον Γιάννη Μπουτάρη και τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Αφορμή γι’ αυτή την καταγγελία είναι τα περισσότερα από δέκα πρόστιμα (συνολικού ύψους 10.000 ευρώ) που επιβλήθηκαν από τον Δήμο σε βάρος του ΚΚΕ και αφορούν αφισοκολλήσεις.
Επίσης, η διοίκηση του Δήμου κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για παράνομη αφισοκόλληση, που ενδεχομένως οδηγήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.
«Το ΚΚΕ δεν έκανε πίσω ούτε όταν μέλη και στελέχη του καταδικάζονταν σε θάνατο και εκτελούνταν γιατί διέδιδαν τις ιδέες τους. Γι’ αυτό όσα πρόστιμα και να βάζει ο κ. Μπουτάρης, όσες μηνύσεις και να καταθέτει, ποινικοποιώντας την πολιτική δράση, δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις» τόνισε ο γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Ζήσης Λυμπερίδης, σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου.
Στις 17 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο η πρώτη αίτηση ακύρωσης προστίμων ύψους 3.500 ευρώ, που κατέθεσε το ΚΚΕ, και ο κ. Λυμπερίδης είπε ότι το κόμμα απαιτεί την άμεση απόσυρση της αναφοράς στον εισαγγελέα, καθώς και την ανάκληση-ακύρωση όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιβολή προστίμων. Παράλληλα χαρακτήρισε προσχηματική την επιχειρηματολογία του κ. Μπουτάρη περί καθαριότητας και νομιμότητας.
Η ταξική συνείδηση του καπιταλιστή είναι το κίνητρο γι’ αυτή τη συμπεριφορά του κ. Μπουτάρη, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δελής και πρόσθεσε: «Για ποια καθαριότητα μιλάει ο δήμαρχος; Δεν βλέπει ότι είναι βρώμικη η πόλη;».
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/deka-prostima-epivlithikan-apo-ton-dimo-thessalonikis-se-varos-tou-kke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου