Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ανδρείας στερείται αυτός, που φοβάται να αντιδράσει...

Του Κώστα Καίσαρη

Είναι τρομερό, με πόση προχειρότητα και επιπολαιότητα αντιμετωπίζονται τόσο σοβαρά θέματα. Όταν βασικός στόχος όλων αυτών των σαχλαμαράκηδων δημοσιογράφων και πολιτικών είναι να εντυπωσιάσουν. Ούτε τεκμηριωμένος λόγος υπάρχει ούτε άποψη. Βγαίνει δημοσιογράφος και λέει «το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι αποδεικνύει πόσο ανώριμο είναι το πολιτικό προσωπικό μας με την υπόθεση Πανούση». Όση σχέση δηλαδή έχει το σώβρακο με τη γραβάτα.



Στον ΣΚΑΪ από τη μία ο Μπογδάνος περίμενε με ανυπομονησία τους βομβαρδισμούς των γαλλικών μαχητικών κι από την άλλη βγάζανε «φάσα» στο κάτω μέρος του καντράν «ενός λεπτού σιγή σε όλο τον κόσμο». Τι πάει να πει ενός λεπτού σιγή σε όλο τον κόσμο; Και ποιος θα το πει αυτό; Και ποιος θα το επιβάλει; Ο κύριος Μπάμπης με τον Παπαχελά; Και γιατί ενός λεπτού σιγή κι όχι δύο; Να πρωτοτυπήσουμε. Κι η θλίψη, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη είναι οράματα που καθοδηγούνται και επιβάλλονται; Ή μήπως, με το να μείνει ο πλανήτης για ένα λεπτό βουβός, θα το ξανασκεφτούν οι τζιχαντιστές και θα ησυχάσουν;

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να ακούω και να διαβάζω για «άνανδρους» και «θρασύδειλους» τρομοκράτες. Που με το μακελειό στο Παρίσι αφαίρεσαν τις ζωές αθώων ανθρώπων. Εύκολα βγαίνουν οι κουβέντες από το στόμα. Κι ειδικά σε τέτοιες στιγμές και περιπτώσεις. Οτιδήποτε άλλο μπορείς να τους πεις. Τρελούς. Αδίστακτους. Βαρεμένους. Βρες όποια άλλη λέξη θες. Αυτός που αποφασίζει να θυσιάσει τη ζωή του άνανδρος δεν είναι. Μπορείς να πεις ότι αυτός που ζώνεται με εκρηκτικά είναι παράφρονας. 'Ανανδρος όμως σε καμία περίπτωση. Κανείς δεν μπορεί να αντέξει τον θάνατο αθώων ανθρώπων.

Αυτός όμως που έχει σαλτάρει και καθαρίζει με τα Καλάσνικοφ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό το βράδυ είναι το τελευταίο του, εγκληματίας είναι. Θρασύδειλος δεν είναι. Δειλός είναι αυτός που περνάει τη ζωή του στον καναπέ απέναντι στην τηλεόραση. Δειλός είναι αυτός που ψήφισε Γιωργάκη για να σωθεί από τον Καραμανλή. Αυτός που ψήφισε Σαμαρά (φωτό) για να σωθεί από τα μνημόνια του Γιωργάκη και στη συνέχεια Τσίπρα για να σωθεί από τα μνημόνια του Αντώνη. Δειλός είναι αυτός που περιμένει να τον σώσουν οι άλλοι. Άνανδρος είναι αυτός που του παίρνουνε τη ζωή κι αράζει στον καναπέ. Κι όχι μόνο τη δική του αλλά και των παιδιών του. Ανδρείας στερείται αυτός που φοβάται να αντιδράσει.

Πηγή: sentragoal

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_655.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου