Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

(Να τα αποτελέσματα του Μπαρουφάκη! Τους δουλεύει κι ο Σαμαράς)! Ο Σαμαράς καλεί τον Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη, από τον ίδιο και από το λαό

Με αφορμή την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Στρατηγική Ευρώπη 2020 του Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων του 2015, που κατέθεσε η κυβέρνηση τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη από τον ίδιο και από τον ελληνικό λαό.
Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει σε δήλωση του ο κ.Σαμαράς, η σημερινή κυβέρνηση στο κείμενο του προγράμματος αναγνωρίζει το success story της προηγούμενης κυβέρνησης, το οποίο όμως κατά τον πρόεδρο της Ν.Δ ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα προσπαθεί να καταστρέψει.
“Σήμερα μαθαίνουμε ολόκληρη την αλήθεια για την πρόοδο που έκανε η Ελλάδα τα προηγούμενα τρία χρόνια. Και μάλιστα τη μαθαίνουμε από την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα!
Η οποία με το «Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015» που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο, αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης! Δηλαδή, όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα”, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Σαμαράς.
Το κείμενο αυτό που συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από Υπουργεία της κυβέρνησης, παραδέχεται μεταξύ άλλων, όπως επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν. “Παραδέχονται, λοιπόν, ότι έγιναν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, σχολίασε ο κ.Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ επικαλέστηκε επίσης την αναφορά του Προγράμματος, ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο», για να σημειώσει: “Παραδέχονται, λοιπόν, και τα πλεονάσματα που επιτύχαμε και τη στέρεη βάση που δημιουργήθηκε για τα δημόσια οικονομικά της χώρας.”
Επισημαίνει ακόμη ότι η κυβέρνηση με το κείμενο αυτό υποστηρίζει ότι: «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014»,ότι «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014», ότι «Η διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε» και ότι «ο δείκτης «doing business» της Διεθνούς Τράπεζας αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στους τομείς για έναρξη επιχειρήσεων, της καταγραφής περιουσίας και της υλοποίησης συμβολαίων, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση στην κατάταξη της χώρας».
“Μ’ άλλα λόγια σήμερα παραδέχονται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως “success story”! Αυτή την πρόοδο ανέκοψαν! Αυτό το πρόγραμμα προσπαθούν σήμερα να καταστρέψουν!”, υποστήριξε ο κ.Σαμαράς.
“Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα. Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια.
Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό”, πρόσθεσε και κατέληξε:
“Μια κουβέντα μόνο: Τη συγγνώμη δεν τη χρωστάνε μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τη χρωστάνε κυρίως στον Ελληνικό λαό!”
http://news247.gr/eidiseis/politiki/o-samaras-kalei-ton-tsipra-na-zhthsei-sygnwmh-apo-ton-idio-kai-apo-to-lao.3469240.html


1 σχόλιο:

  1. Τι θέλεις συγνώμη ; Ο.Κ., πέρνα από το ... γραφείο μου ! Και που είσαι, έλα μόνος γιατί είμαι κουρασμένος ! Ελα μετά της 22:45 μ.μ. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή