Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

(Αθώος, κύριε Πανούση! Δεν είναι αντιεξουσιαστής... Ένας απλός εγκληματίας είναι)! Συνελήφθη αστυνομικός για απαγωγή και εκβιασμό μετανάστη


Στη σύλληψη ενός αστυνομικού που υπηρετεί στην Αττική προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς φέρεται σε συνεργασία με συμμορία αλλοδαπών να ξυλοκόπησαν έναν 44χρονο Πακιστανό, τον οποίο στη συνέχεια κράτησαν όμηρο και τον εκβίαζαν για να του αποσπάσουν χρήματα.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετύλιξε φίλος κι ομοεθνής του θύματος που κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ομάδα έξι Μπαγκλαντεσιανών απήγαγαν τον 44χρονο, για να τον αναγκάσουν να τους δώσει 18.000 ευρώ, που φέρεται ότι χρωστούσε σε τρίτο Πακιστανό. Οι απαγωγείς κρατούσαν τον όμηρο του σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας που ανήκει σε έναν από αυτούς και δια απειλών και βίας του ζητούσαν να καταβάλει τα χρήματα.
Συνεργάτης της συμμορίας και ο 29χρονος αστυνομικός ο οποίος μετέβη στο κατάστημα και συμμετείχε στα βασανιστήρια, απειλώντας το θύμα ότι θα το συλλάβει.
Μετά την καταγγελία, έγινε έφοδος της 'Αμεσης Δράσης στο κατάστημα, όπου συνελήφθη ο 35χρονος ιδιοκτήτης, λίγο δε αργότερα συνελήφθη και ο αστυφύλακας, ο οποίος οδηγήθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών, δικογραφία με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
http://tvxs.gr/news/ellada/synelifthi-astynomikos-poy-symmeteixe-se-apagogi-kai-ekbiasmo-metanasti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου