Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Διαδηλώσεις στο Μπρισμπέιν στο πλαίσιο της G20

Διαδηλώσεις στο Μπρισμπέιν στο πλαίσιο της G20

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν αρκετές εκατοντάδες ακτιβιστές να διαδηλώσουν σήμερα στο Μπρισμπέιν, με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της G20 που φιλοξενείται στην πόλη αυτή.


Μια ομάδα διαδηλωτών ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία του έμπολα. Οι διαδηλωτές, ντυμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια με προστατευτικό εξοπλισμό παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν γιατροί και νοσηλευτές όταν έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς, κρατούσαν ένα τεράστιο ρολόι το καντράν του οποίου έδειχνε ότι πλησιάζουν τα μεσάνυχτα. Ήθελαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι ο χρόνος τελειώνει και ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Σε άλλο σημείο της πόλης, Αβορίγινες της Αυστραλίας διαμαρτύρονταν για τις διακρίσεις σε βάρος τους ενώ μια διαδήλωση κατήγγειλε την αναποτελεσματικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Στους δρόμους κατέβηκαν και υποστηρικτές αντικαπιταλιστικών οργανώσεων. «Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο φτωχοί που το μόνο που έχουν είναι χρήματα» έγραφε ένα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές.
Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να διασφαλίσουν την τάξη στην πόλη, όπου πάντως όλες οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές, χωρίς επεισόδια.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/diadilosis-sto-mprismpein-sto-plesio-tis-g20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου