Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σε αναμμένα κάρβουνα οι βοηθοί-νοσηλευτές

Σε αναμμένα κάρβουνα οι βοηθοί-νοσηλευτές

Δ.Κ

«Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας θα βάλει στην εντατική τα όνειρά μας», είπε στη Ζούγκλα gr  η πρόεδρος τoυ ΣΥΝΔΕ Αττικής (Βοηθών –Νοσηλευτών) Ζωή Καρανίκα.

 Οι Βοηθοί Νοσηλευτές περίπου δέκα χιλιάδες τον αριθμό αποτελούν   στο Δημόσιο Τομέα τη ραχοκοκαλιά του νοσηλευτικού συστήματος. Είναι καθ ’όλα τους νοσηλευτές εκτός των…αποδοχών.



Στηρίζουν με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους  το σύστημα Υγείας τουλάχιστον 15 με 20 χρόνια. 

Και παρ ’όλα αυτά ακούνε ότι στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης οι Βοηθοί –Νοσηλευτές …αγνοούνται, σαν να μην υπάρχουν πουθενά.

Εδώ και κάμποσες μέρες είναι στους δρόμους με τις λευκές ποδιές και τις σύριγγες στο χέρι στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έφτασαν έξω από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου ο οποίος υποσχέθηκε να στηρίξει το δίκαιο αγώνα τους.

«Όλα αυτά τα χρόνια μας έσφιγγαν το χέρι για το φιλότιμο με το οποίο εργαστήκαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και  αυτή τη στιγμή δεν μας θεωρούν νοσηλευτές και μας πετάνε εκτός κλάδου», είπε με παράπονο από το πεζοδρόμιο της διαμαρτυρίας η νοσηλεύτρια Ζωή Φλώρου.

Ας ελπίσουμε ότι οι υποσχέσεις  του κυρίου Γρηγοράκου  δεν θα μείνουν στα χαρτιά κι ότι το Υπουργικό επιτελείο θα δει σοβαρά τα προβλήματα του κλάδου τους και θα προχωρήσει στην αναβάθμισή  τους.

http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/se-anamena-karvouna-i-voi8i-nosileftes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου