Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Τσίπρας μόλυνε τον Πάπα



Πώς φαντάζεστε την «Παπική Ακαδημία Επιστημών»; Εγώ την φαντάζομαι να συνεδριάζει σε μια αχανή αίθουσα γεμάτη αγάλματα και βελούδα, από την οροφή της οποίας θα κρέμονται τα κόκκαλα του Γαλιλαίου, παλουκωμένα κουφάρια αιρετικών επιστημόνων, διπλοκαβουρντισμένες μάγισσες και καταξεσχισμένα βιβλία φιλοσοφίας, φυσικής και μαθηματικών. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον...
θέλει οπωσδήποτε θάρρος για να πεις αυτά που είπε ο Πάπας: «Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία στη Γένεση, κινδυνεύουμε να πιστέψουμε πως ο Θεός ήταν μάγος, που με ένα μαγικό ραβδί κατάφερε να κάνει τα πάντα. Αλλά, δεν είναι καθόλου έτσι. Ο Θεός δεν είναι ένα θείο πλάσμα ή ένας μάγος, αλλά ο Δημιουργός που έδωσε στα πάντα τη ζωή. Η εξέλιξη των ειδών στη φύση δεν είναι ασύμβατη με την έννοια της Δημιουργίας, γιατί η εξέλιξη προϋποθέτει τη δημιουργία των όντων που εξελίσσονται».

Η Φύσις έφριξε και το καταπέτασμα του Ναού εσχίσθη! Ο Πάπας αποδέχεται ότι ο κόσμος δεν φτιάχτηκε από τα χεράκια του Θεού αλλά από την έκρηξη της άμορφης αρχικής ύλης. Δεν τα έφτιαξε ο θεούλης τα βουνά, τις θάλασσες, τις ερήμους, όταν κοιτάς μια λίμνη, δεν ατενίζεις την απερίγραπτη ομορφιά του θείου, την τυχαιότητα βλέπεις, την ικανότητα του χρόνου να δημιουργεί ακουσίως μέσα στην απεραντότητά του. Ακόμη και ο άνθρωπος, η κορωνίς της Δημιουργίας, γέννημα της τυχαιότητας είναι κι αυτός ο κακομοίρης.

Έχω πάθει σοκ. Τόσα χρόνια νόμιζα ότι είμαι απευθείας απόγονος του Αδάμ -είχα βέβαια κάποιες απορίες, πώς διαιωνίσθηκε, ας πούμε, το ανθρώπινο είδος, όταν πάνω στη Γη είχαν μείνει μόνο ο Αδάμ, η Εύα, ο Κάιν και ο Άβελ- και τώρα μαθαίνω από τα χείλη του Ποντίφηκα ότι οι παππούδες μου ήταν ψάρια και πίθηκοι (σ.σ:. πρόσεξε, Φραγκίσκο, γιατί ο παππούς μου είναι Σφακιανός και κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει). Οι παππούδες των άλλων μπορεί να ήταν πίθηκοι, οι παππούδες οι δικοί μας αποκλείεται. Εμάς μας έφτιαξε ο Θεός των Ελλήνων έναν-έναν με τα χεράκια του, δείτε τη φάτσα του Μιχαλολιάκου και θα καταλάβετε ότι ουδεμία σχέση έχουμε ως έθνος με τους γορίλες.

Άνοιξε ο Πάπας την πόρτα του στον Τσίπρα κι αυτός τον μόλυνε με ένα απλό άγγιγμα στον ώμο. Δεν χρειάζονται πολλά, άμα είσαι άσπιλος κι αμόλυντος, ένα άγγιγμα αρκεί για να σου μεταδώσει τον πανίσχυρο ιό του αριστερισμού. Εισβάλλει στο κορμί σου ο ιός και σιγά-σιγά αρχίζεις να μεταμορφώνεσαι, στέργεις τους ομοφυλόφιλους, αποδέχεσαι τη Μεγάλη Έκρηξη, αναγνωρίζεις τον Δαρβίνο. Όσο περνάει ο καιρός, ο ιός εξαπλώνεται μέχρι να σε μεταμορφώσει εντελώς: Σε τρεις μήνες από τώρα ο Φραγκίσκος θα ταχθεί υπέρ της χρήσης των προφυλακτικών και σε έξι μήνες, όταν θα εορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών, θα βγει στο μπαλκόνι του Βατικανού, θα κοιτάξει στα μάτια τα εκατομμύρια των πιστών, θα ανοίξει το στόμα του και θα πει: «Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη...».


Tου Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου