Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ποτέ τη Κυριακή: Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχθηκαν οι απεργοί στη Θεσσαλονίκη - Μία τραυματίας στο νοσοκομείο


24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο The Mall στις 10:30 σήμερα Κυριακή από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - Κινητοποιήσεις και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

Ενημέρωση 17:00
Αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο προσαχθείς από τη συγκέντρωση και το συμβολικό αποκλεισμό στην είσοδο του Attica κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.





Στη Θεσσαλονίκη ο Συντονισμός δράσης και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησαν δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Ο Συντονισμός πραγματοποίησε ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς σε πολυκαταστήματα της Τσιμισκή, ενώ ταυτόχρονα έκανε παρέμβαση με συνθήματα και μοίρασμα ανακοινώσεων.  Από τη πλευρά της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας επί της Αριστοτέλους. (Alterthess.gr)

-----------------------------------

Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας, παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στο MALL στο Μαρούσι. Διαβαστε εδώ τη δήλωσή του.

Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις στην Ερμού: @Skar_, @dromografos2  



Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίες από alterthes



Με βασικό σύνθημα «Ούτε 52, ούτε και 7. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά» η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στο The Mall της Νερατζιώτισσας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κατά της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής και να αντισταθούν «απέναντι σε αυτή την λυσσαλέα επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου».

Παράλληλα, η ΟΙΥΕ τρέπεται ενάντια στους «κουκουλοφόρους της Τρόικας», όπως αποκαλεί τις εργοδοτικές οργανώνεις (ΣΕΤΕ, ΣΕΛΠΕ και ΣΕΒ), όπου «έφθασαν στο σημείο να διαπράξουν παγκόσμια πρωτοτυπία, στρεφόμενοι ενάντια στις πλέον αρμόδιες και αντιπροσωπευτικές τριτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις του μεγαλύτερου κλάδου στην Ελλάδα (Εμπόριο), αλλά και στους εργαζόμενους που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που βγάζει παράνομη την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας».




Ολόκληρη η προκήρυξη: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Εργαζόμενοι– εργαζόμενες, Φίλοι καταναλωτές ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ! - ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ! Την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Για μια ακόμα ΚΥΡΙΑΚΗ, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στον αντεργατικό Νόμο (4177/13), που, επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές και καταργεί οριστικά το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας, γυρνώντας το ρολόι της ιστορίας πίσω στο 1908, όταν για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε η κυριακάτικη ανάπαυση. Η κατάργηση της Κυριακής - Αργίας επιβλήθηκε από την Κυβέρνηση, την Τρόικα και μετά από υπόδειξη των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls, των εκπτωτικών χωριών με στόχο να πάρουν αυτές τον μικρό –λόγω της κρίσης— τζίρο, αναγκάζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να βάλουν οριστικό λουκέτο. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια. Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν «τσάμπα» για τους εργοδότες. Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 Ευρώ το μήνα. Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στη κοινωνική δράση. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ, 52 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2.11.2014 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ THE MALL ATHENS (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ), 

ΩΡΑ 10.30 π.μ. Από left

http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_57.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου