Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Νέα νίκη του κινήματος ενάντια στα διόδια



Αθώους έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 20 πολίτες από Λάρισα και Βόλο, που είχαν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε σταθμούς διοδίων κατά το παρελθόν.

Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί σημαντική νίκη του κινήματος ενάντια στα διόδια καθώς, το δικαστήριο δέχτηκε αφενός τη θέση της υπεράσπισης, ότι όταν έγινε η κινητοποίηση δεν είχε ψηφιστεί η σχετική διάταξη που στέλνει στη Δικαιοσύνη όσους δεν πληρώνουν, αφετέρου όμως το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν διαπράχτηκε το αδίκημα της διέγερσης, καθώς οι κατηγορούμενοι δεν παρότρυναν τους οδηγούς να μην πληρώσουν διόδια αλλά απλά τους μοίραζαν φυλλάδια διαμαρτυρίας. Παρόμοια ήταν και η άποψη της εισαγγελέως της έδρας, που ζήτησε την αθώωση τους.
Υπέρ των πολιτών είχε διοργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων».
Όπως αναφέρει το Κίνημα «Δεν Πληρώνω», οι δικαστικές μάχες κόντρα στα διόδια συνεχίζονται με δύο δίκες στη Λάρισα, στις 24 και 26 Νοεμβριου 2014 και με μια ακόμη δίκη στην Αθήνα στις 24 Νοεμβρίου 2014.
http://tvxs.gr/news/ellada/nea-niki-toy-kinimatos-enantia-sta-diodia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου