Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σε δίκη γιατί ήταν παρόντες στον τραυματισμό της Κουτσουμπού

Βαριές κατηγορίες έχουν να αντιμετωπίσουν ενώπιον του δικαστηρίου, οι αυτόπτες μάρτυρες του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής Κουτσουμπού, μέλους του ΕΕκ, από τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA, Θεμιστοκλή Ποιμενίδη. Ο αστυνομικός είχε περάσει με τη μηχανή του πάνω από το σώμα της γυναίκας, στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2009 στο Σύνταγμα, για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

  
Σήμερα, μια ημέρα μόλις πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Aγγελικής Kουτσουμπού, ο Nίκος Kρύνσκι, δάσκαλος, κάθεται στο εδώλιο. Ο Νίκος Κρύνσκι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της βίαιης επίθεσης της ομάδας ΔEΛTA κατά του μπλοκ του EEK. Όταν ο Θεμιστοκλής Ποιμενίδης πέρασε πάνω από το σώμα της Aγγελικής Κουτσουμπού με τη μηχανή του, ο Nίκος Kρύνσκι προσπάθησε να τον εμποδίσει να διαφύγει λέγοντάς του: «Που πας, σκότωσες άνθρωπο».

Ως αποτέλεσμα της αντίδρασης του ήρθε η βίαια καταστολή του, με μια ομάδα αστυνομικών να τον ρίχνουν στο έδαφος και να τον χτυπούν με τα γκλομπς τους, ακόμα και στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο Kρύνσκι, με ματωμένο το κεφάλι από τα χτυπήματα, προσήχθη στη ΓΑΔΑ όπου για περισσότερες από 10 ώρες δεν του παρείχαν νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως έχει καταγγείλει. Μετά από όλα αυτά, η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη και παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες για «απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη κοινής ειρήνης», κ.α.
Στο μεταξύ, στις 18 Nοεμβρίου, δικάζεται στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος βάσει «κουκουλονόμου» και ο  Kυριάκος Mουτίδης, στέλεχος του EEK, ο οποίος ήταν επίσης παρών στο περιστατικό και δέχτηκε επίσης αστυνομική βία, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, πριν προσαχθεί και τελικά συλληφθεί. Τέλος στις  24 Νοεμβρίου δικάζεται για την ίδια υπόθεση  και ο Nίκος Kοντόπουλος, με τις ίδιες βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο βαρύτατος τραυματισμός της Αγγελικής Κουτσουμπού εκδικάζεται ως ένα απλό τροχαίο ατύχημα και ο αστυνομικός  της ομάδας ΔΕΛΤΑ Θεμιστοκλής Ποιμενίδης που πέρασε με την μηχανή κυριολεκτικά από πάνω της αντιμετωπίζει την κατηγορία της «απλής σωματικής βλάβης εξ αμελείας».
http://tvxs.gr/news/ellada/se-diki-giati-itan-parontes-ston-traymatismo-tis-aggelikis-koytsoympoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου