Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ που έγινε Καρλόττα




































http://rebeliskos.wordpress.com/2014/11/01/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB%CF%8C%CF%84%CF%84%CE%B1/


Οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να αποδείξει την αναγκαιότητα να συνεχίσει να υπάρχει είναι συγκινητικές. Αποκήρυξε τον Γιώργο, έδωσε την εξουσία στο Βενιζέλο, έδιωξε τον Λοβέρδο, ξαναμάζεψε τον Λοβέρδο, μετονομάστηκε σε ΕΛΙΑ, αναβαπτίστηκε ΠΑΣΟΚ για να οδεύσει με αγωνία στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Παράταξης.
Από την χαλαρή οπτική, θυμίζει την πιτσιρίκα εκείνη από το χωριό, που τα ήθη και τα έθιμα είναι αυστηρά, αλλά δεν άκουγε κανέναν και έκανε στα νιάτα της μια ντουζίνα τρέλες. Και αργότερα, όταν ήρθε η ώρα να πάρει έναν άντρα και να κάνει οικογένεια, την έτρωγε η αγωνία για την πρώτη νύχτα γάμου και το σεντόνι που θα την προδώσει.
Από ιστορική οπτική, γινόμαστε μάρτυρες ενός ριμέικ των όσων εκτυλίχθησαν παρασκηνιακά στη μετά Χούντας εποχή. Απλώς, χάρη στο διαδίκτυο οι διαδικασία δεν μπορεί να μείνει στο σκοτάδι σκοτεινών δωματίων.
Τότε που με την πτώση των Συνταγματαρχών, όλοι οι παρατρεχάμενοι πάσχιζαν να σώσουν το τομάρι τους και να εμφανιστούν ως καθαροί συνεχιστές της γυψωμένης για επτά χρόνια Δημοκρατίας.
Από όποια οπτική και να το δει κανείς, ο γάμος που ονειρεύεται το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ-Δημοκρατική Παράταξη μάλλον θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός.
Γιατί στην περίπτωση που δεν μείνει, η πρώτη νύχτα γάμου θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλους. Τόσο για το Κίνημα (sic) όσο και για το ξεκίνημα μιας νέας διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα είναι δύσκολη όχι επειδή θα εκπλαγεί κανένας με το καθαρό σεντόνι που θα προδώσει την άστατη ζωή της νύφης. Αυτό διορθώνεται εδώ και χρόνια με τεχνικά μέσα. Άλλωστε, τι είναι το συνέδριο που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες;
Μια ωραιότατη παρθενορραφή.
Θα είναι δύσκολη επειδή τα σεντόνια της εξουσίας θα είναι ήδη μουσκεμένα από το αίμα των αυτοκτονιών, των χιλιάδων ασθενών που δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία, των δεκάδων χιλιάδων παιδιών που ζουν στη φτώχια, των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων που ζουν στην ανασφάλεια και χωρίς ελπίδα.
Τα σεντόνια θα είναι κατακόκκινα, και όποιος σκεφτεί να τα ξεπλύνει θα καταλάβει πως ο λεκές από αίμα δεν φεύγει τόσο εύκολα.
Και σίγουρα, ο κατάλληλος για να καθαρίσει το αίμα δεν είναι αυτός που το προκάλεσε.

http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/2014/11/blog-post_26.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου