Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Στην Λειβαδιά η δημοτική αρχή που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις "Λευκές Νύχτες"....Κάτι κάνετε λάθος σύντροφοι!



Κορυφώνονται οι προετοιμασίες από τον Εμπορικό Σύλλογο της Λιβαδειάς και τον Δήμο Λεβαδέων για τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» σήμερα, Σάββατο 1 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια από τις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης «γιορτές», κατά τις οποίες τα καταστήματα μένουν ανοιχτά τη νύχτα, για… να ενισχυθεί η αγοραστική κίνηση.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου η εκλεγμένη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες να «επισκεφθούν την τοπική αγορά και να διασκεδάσουν, ψωνίζοντας».
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο, που καταγγέλλουν τον εξαναγκασμό τους σε εργασία που ξεπερνάει τις 15 συνεχόμενες ώρες και τη μεθόδευση κατάργησης των ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Εύστοχα ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς σχολιάζει: «Καλά, δεν έχουν καταλάβει ότι «νηστικό αρκούδι δε χορεύει»; Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι ματώνουν από τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια;
Η συγκυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες «ξηλώνουν σιγά σιγά το πουλόβερ», στοχεύοντας στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, «απασχολούνται» με 3ωρα, 4ωρα, προγράμματα ΕΣΠΑ, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.
Απόρροια των παραπάνω είναι και οι «Λευκές νύχτες» που έχουν αρχίσει να οργανώνουν διάφοροι εμπορικοί σύλλογοι μαζί με δημαρχαίους και υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να ξεροσταλιάζουν όρθιοι από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και σε κάποιες περιπτώσεις χαράματα της επομένης.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων».
Και ο Σύλλογος καταλήγει:
«Ολοι αυτοί που πριμοδοτούν και ενισχύουν το πολυεθνικό κεφάλαιο μεθοδεύοντας την 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, είτε είναι δημοτική αρχή, είτε εμπορικός σύλλογος, είτε περιφερειακό συμβούλιο ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δε θα εκβιάζονται για πολύ, θα έρθει η στιγμή που η αγανάκτησή μας θα γίνει οργανωμένη δράση για να πετάξουμε τα παράσιτα από πάνω μας.
Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο:
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, 40ωρο, 8ωρο, 5νθήμερο για τους εργαζόμενους στον κλάδο».
vathikokkino.gr

Σχόλιο Α.Α.: Εννοείται ότι και εδώ είμαστε με το δίκιο του εργαζόμενου....Δεν  υπάρχει καμία δικαιολογία για την συγκεκριμένη δημοτική αρχή, ακόμα και αν στηρίζεται από αριστερές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι σήμερα με τους εμποροϋπαλλήλους και μόνο!

Καμία "λευκή¨νυχτά, παντού!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/11/blog-post_11.html#ixzz3Hparptfc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου