Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αστυνομικό όχι στην διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ιερισσό



Την απόφαση να απαγορευτεί η διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ιερισσό έλαβε η αστυνομία. Πρόκειται για τον αγώνα μεταξύ της «Άκανθου Ιερισσού» και της ομάδας του Στρατωνίου «Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας – Στρατωνίου» που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο γήπεδο της Ιερισσού. Ξαφνικά όμως η «Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής» προανήγγειλε αλλαγή του χώρου διεξαγωγής του αγώνα ως αποτέλεσμα εντολής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής.

 
Σύμφωνα με το alterthess.gr, ο εν λόγω αγώνας τα προηγούμενα χρόνια διεξήχθη χωρίς κανένα πρόβλημα ή ένταση τόσο στο γήπεδο του Στρατωνίου όσο και στην Ιερισσό παρά τη δεδομένη αντίθεσή των κατοίκων τους σχετικά με την επιχειρούμενη εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές (η ομάδα του Στρατωνίου έχει εδώ και χρόνια χορηγό την Eldorado Gold ενώ η Ιερισσός στηρίζεται οικονομικά από τις συνδρομές των κατοίκων του χωριού). Αυτή τη φορά όμως παράγοντες της ομάδας του Στρατωνίου φέρονται να διαρρέουν φόβους «για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών τους».
 
Τις πληροφορίες αυτές ακολούθησε η αλλαγή του χώρου διεξαγωγής του αγώνα που τελικά θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό γήπεδο της Ορμύλιας. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αμέσως την έκπληξη των παικτών και της διοίκησης της Ιερισσού οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις και το σχετικό έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής. Αυτά, ωστόσο, δεν τους δόθηκε ποτέ.
 
Οι ποδοσφαιριστές και ο αρχηγός της ομάδας της Ιερισσού χαρακτηρίζουν την απόφαση για την αλλαγή χώρου διεξαγωγής του αγώνα «αυθαίρετη και πραξικοπηματική», αφήνοντας αιχμές για τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί.
 
«Η απόφαση αυτή που βγήκε από το πουθενά είναι εντελώς άστοχη και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις εκ του μη όντος δυναμιτίζοντας άνευ λόγου και αιτίας το κλίμα σε μια κοινωνία της οποίας ο κοινωνικός ιστός έχει ήδη διαρραγεί από τις επιβαλλόμενες εξορύξεις χρυσού» λέει στο alterthess.gr, ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Τζιμούρτος.
 
«Η ομάδα μας έχει αποδείξει ότι τιμά και σέβεται κάθε αντίπαλο σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο, αδιάψευστοι μάρτυρες οι αγώνες που διεξήχθησαν τα προηγούμενα χρόνια εντός και εκτός έδρας στο Στρατώνι και στην Ιερισσό. Αλίμονο αν και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση υπάρχει απόλυτος καθορισμός και παρέμβαση από τις αστυνομικές αρχές και μάλιστα σε έναν αγώνα που πρωταγωνιστές του θα έπρεπε να είναι οι αθλητές του ποδοσφαίρου» προσθέτει. Τέλος αναφέρει ότι οι παίκτες και η διοίκηση της ομάδας δηλώνουν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο τα επόμενα παιχνίδια να διεξάγονται - αρχής γενομένης του επομένου - αποκλειστικά στο γήπεδο του Στρατωνίου, γιατί «τουλάχιστον από την ομάδα της Ιερισσού δεν υπάρχει καμία υπόνοια φόβου και ανασφάλειας».


http://tvxs.gr/news/topika-nea/astynomiko-oxi-stin-dieksagogi-podosfairikoy-agona-stin-ierisso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου