Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Καταδικάστηκαν 5 χρυσαυγίτες για επίθεση κατά μεταναστών στην Ιεράπετρα



Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τα μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν επιτεθεί σε Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013, προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες.

Το περιστατικό έγινε τον Φεβρουάριο του 2013, όταν πέντε μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε τρεις Πακιστανούς εργάτες με ξύλα και καδρόνια που συνέλεξαν από οικοδομή. Οι καταδικασθέντες χτύπησαν τους μετανάστες και τα χτυπήματα ήταν τόσο σοβαρά, ώστε να χρειαστεί οι εργάτες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ωστόσο, τα θύματα της επίθεσης κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους δράστες και κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία ενώ κατέθεσαν και εις βάρος τους στο δικαστήριο.
Ενδιαφέρουσα ήταν η κατάθεση του νεότερου εκ των δραστών για τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή τον «προσηλύτισε», καθώς όπως είπε γνωστά μέλη του τοπικού πυρήνα του υπόσχονταν διορισμό στο Δημόσιο. Στο μεταξύ, ένας από τους καταδικασθέντες υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της οργάνωσης στον Νομό Λασιθίου ενώ ένας ακόμα είναι σύζυγος υποψηφίας βουλευτού με την Χρυσή Αυγή, επίσης στο Νομό Λασιθίου, ο οποίος μάλιστα ως καθηγητής κατηγορήθηκε ότι έκανε και κήρυγμα στο σχολείο υπέρ της νεοναζιστικής οργάνωσης.
http://tvxs.gr/news/ellada/katadikastikan-5-xrysaygites-gia-epithesi-kata-metanaston-stin-ierapetra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου