Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συνομιλητής της Χρυσής Αυγής το προεδρείο των Αποστράτων του Στρατού




Την ίδια ώρα που ανακοινωνόταν η απόφαση του πρωθυπουργού να αναθέσει στον Νίκο Δένδια τη θέση του υπουργού Αμυνας μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η θεσμικά αναγνωρισμένη Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) συναντιόταν με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και συμφωνούσε για κοινούς "αγώνες" και κοινά "προγράμματα".
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών", η σκανδαλώδης συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΑΑΣ μόλις στις 5 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η συνάντηση διάρκεσε μία ώρα και εκ μέρους της Χρυσής Αυγής "παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων Ανχης ε.α. κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι ευρωβουλευτές Αντγοι ε.α. κκ. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο Διευθυντής Προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσής Αυγής κ. Δημήτριος Βλαχόπουλος".
Η παρουσία του τελευταίου σημειώνεται όχι μόνο επειδή αναφέρεται με την πρωτοφανή για κόμμα ιδιότητα του "διευθυντή προσωπικού", αλλά κυρίως επειδή ως οικονομικός υπεύθυνος και προσωπικός λογιστής (μαζί με τη σύζυγό του) του Αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ διατηρεί δύο ασφαλιστικές εταιρείες, την "Εξέλιξη ΕΠΕ" και την "Κίνηση Sub Agent ΕΠΕ", με τις φερόμενες ως έδρες τους να είναι ανύπαρκτες, και με συμμετοχή στα κεφάλαιά τους δύο κυπριακών offshore εταιρειών, της Palmsun Holdings Ltd και της Stormia Investments Ltd, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι εγκατεστημένες και στην Ελλάδα, αλλά διαπιστώθηκαν "ανύπαρκτες κατά τον έλεγχο"!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ, "αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης, αναφορά στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα μέλη της, ενώ κατατέθηκε υπόμνημα για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Τα θέματα αυτά αφορούσαν τα μισθολογικα των αποστράτων, οι οποίοι ζήτησαν να μην χαρακτηρίζονται "ένστολοι" γιατί θεωρούν τον όρο "απαξιωτικό". Επίσης, "ζητήθηκε η θέση και το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την Άμυνα, για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ρόλο τους ως Δύναμη Αποτροπής και Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών Συνόρων".
Από την πλευρά τους, "οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής δήλωσαν ότι συντάσσονται επακριβώς με όλα τα τεθέντα θέματα από πλευράς της ΕΑΑΣ και παρουσίασαν μέρος των θέσεων του προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου για την Άμυνα, όπου υπάρχουν οι σχετικές αναφορές".
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή υποθεση διότι η ΕΑΑΣ δεν είναι κάποιο τυχαίο σωματείο αλλά έχει ρόλο θεσμικό. Πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΓΕΣ.
Με την πρωτοβουλία της αυτή η ΕΑΑΣ προκαλεί τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος επισήμως εμφανίζεται να κρατά την πιο σκληρή στάση απένατι στη Χρυσή Αυγή.
Είναι ο κ. Δένδιας που, σε όποια υπουργική θέση βρέθηκε, αρνήθηκε να έρθει σε κάθε είδους διάλογο με την ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης μετά την άσκηση των διώξεων τον Σεπτέμβριο του 2013.
Την ίδια ώρα, όμως, που ο υπουργός αρνείται κάθε διάλογο μαζί τους, η ΕΑΑΣ, την οποία υποτίθεται ότι εποπτεύει, συνεργάζεται σε σε "άριστο κλίμα" με τους διωκόμενους.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/synomilhths_ths_xryshs_ayghs_to_proedreio_twn_apostratwn_toy_stratou.3146083.html

1 σχόλιο:

  1. Η Ένωση Αποστράτων είχε πάρει θέση αν ενθυμούμαι καλώς κατά του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος με επίσημη ανακοίνωση τώρα αν μερικοί εξ αυτών έχουν φιλοναζιστικές τάσεις καλόν και πρέπον θα είναι να παρθούν άμεσα μέτρα εκ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης με διαγράφη από τους καταλόγους των Αξιωματικών του Ε.Σ. ξήλωμα του βαθμού τους και ως εκ τούτου και της συντάξεως τους και παραπομπή σε δίκη ως επικίνδυνοι για την Ασφάλεια Πολιτεύματος και σαν επίορκοι του Συντάγματος στο οποίο έδωσαν όρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή