Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αναστέλλουν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι των φυλακών και αλλάζουν «μορφές αντίστασης»

Ανέστειλαν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι των φυλακών, που διαμαρτύρονταν ενάντια στο νομοσχέδιο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, αλλά όπως τονίζουν στην σχετική τους ανακοίνωση δεν τερματίζουν την κινητοποίησή τους. «Αντίθετα ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι δε πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο ούτε στη Δομοκό ούτε πουθενά», τονίζουν.

Παράλληλα προειδοποιούν ότι θα αλλάξουν μέσα αγώνα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουν σε άλλες «δυναμικότερες μορφές αντίστασης. Ο νοών νοείτω…»
Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 40.000 κρατούμενοι στις φυλακές για 9 μέρες ήταν σε απεργία πείνας την ώρα που και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούσαν στάσεις εργασίας διαμαρτυρόμενοι στις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις φυλακές. Μάλιστα είχαν προειδοποιήσει για «μαύρο φθινόπωρο».
Στις φυλακές τύπου Γ, στις οποίες εναντιώνονται οι κρατούμενοι, δεν προβλέπεται δικαίωμα άδειας, ούτε το δικαίωμα επικοινωνίας με τους συγγενείς ή το δικαίωμα αυτό θα περιορίζεται κατά βούληση από τον εσωτερικό κανονισμό, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει τον ρόλο που σε άλλα καταστήματα έχουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Στις φυλακές αυτές θα μεταβαίνουν κατάδικοι αλλά και υπόδικοι "για βαριά εγκληματική συμπεριφορά", περιλαμβανομένων των διωκόμενων με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

http://tvxs.gr/news/ellada/anastelloyn-tin-apergia-peinas-oi-kratoymenoi-ton-fylakon-kai-allazoyn-%C2%ABmorfes-antistasi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου